Vine sezonul atentatelor în Europa! Avertisment Europol în privinţa tipurilor de atacuri teroriste de aşteptat din partea islamiştilor radicalizaţi

E timpul pentru RUGĂCIUNE – pentru PROTECȚIE!

Sute, poate mii de jihadişti se pregătesc să atace metropolele europene la întoarcerea din Irak şi Siria, avertizează directorul Europol. Serviciile de informaţii cred că se vor folosi metode clasice ca maşinile „berbec” sau armele albe, dar şi unele novatoare ca dronele încărcate cu material exploziv.

În jur de 30.000 de indivizi radicalizaţi ce reprezintă o ameninţare potenţială de terorism jihadist se află în prezent în Europa, a avertizat luni directorul Europol, Rob Wainwright. „Desigur, nu toţi se vor transforma în terorişti activi”, dar majoritatea sunt „inspiraţi de grupuri jihadiste precum Statul Islamic (…) Pot oricând să închirieze un camion sau să ucidă oameni nevinovaţi”, a continuat directorul executiv al Europol, amintind de atentatele comise în oraşe europene de terorişti care au pătruns cu vehicule în mulţime.

El a vorbit în acest context şi despre revenirea în Europa a unor combatanţi care au luptat în Siria sau Irak în rândurile unor grupări jihadiste precum Statul Islamic, avertizând că aceştia sunt „foarte periculoşi şi reprezintă o ameninţare enormă”. „Este aşadar vorba despre o nouă formă de activitate teroristă dificil de combătut de serviciile de securitate”, a subliniat Rob Wainwright.

ISIS va acţiona pentru a nu-şi pierde notorietatea  

Pericolul este unul real, spune şi fostul director al SRI, Costin Georgescu. „Europol are date de la serviciile secrete europene şi nu numai. Din păcate este o ameninţare continuă. Această situaţie va persista atât timp cât în Europa se vor afla refugiaţi. ISIS şi-a pierdut relevanţa în teritoriile tradiţionale şi, pentru a nu-şi pierde notorietatea, trebuie să recurgă la atentate”, arată fostul director al Serviciului Român de Informaţii.   Costin Georgescu este de părere că numai o strânsă colaborare a ofiţerilor de informaţii poate atenua o astfel de ameninţare. „Seviciile de specialitate din Europa şi nu numai colaborează strâns fiindcă numai schimbul de informaţii poate micşora pericolul apariţiei atentatelor. Potenţialii terorişti se pot mişca liber prin Europa şi numai schimbul informaţiilor din teren poate îndepărta cât de cât pericolul. Alături, desigur, de alte metode ale serviciilor de specialitate”, a precizat Costin Georgescu.

Ce faceţi în caz de atac terorist

Deşi în România „Sistemul Naţional de Alertă Teroristă” indică stadiul „Precaut”, Serviciul Român de Informaţii a pregătit un ghid practic de protecţie în caz de atac terorist. În cazul unui atac cu bombă, sunteţi sfătuiţi să vă păstraţi calmul şi să rămâneţi pe loc. Apoi trebuie făcută o evaluare a situaţiei. În primul rând este bine să verificaţi dacă aveţi răni produse de schije. Dacă sunteţi rănit, opreţi hemoragia, prin folosirea unor articole de îmbrăcăminte!

Citeste mai mult: adev.ro/p5whqt

Reclame

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: