LUPTĂM PENTRU SUPRAVIEȚUIRE – George Alexander

 

FOTO Agnus Dei

Nu am uitat şi nu voi uita niciodată de Sufletele părăsite, copiii români sacrificați, uitați, ignorați de Laşitatea acestor umbre ajunse în instituțiile statului, în Parlamentul Ruşinii din România, unde parlamentarii şi-au acordat salarii nesimțite, de mii de euro! – din solidaritate cu propriul popor?!- în timp ce săracii acestei țări bogate se târăsc să-şi pună în traista sărăciei lumânările care se vor topi pe catafalc…

Ați văzut cumva vreodată cum Mihai şi Maria Smicală ne imploră să-i salvăm? Ați văzut cum aceşti copii plâng, se roagă de noi să facem ceva, iar noi, chiar dacă ne smulgem părul din cap de durere, nu mai ştim, de fapt, pe ce lume trăim?! Sperăm, îl rugăm pe Dumnezeu ca alții să facă totdeauna ceva pentru ei… Aşa facem cu toți copiii români!

Ştiți câți copii români se duc flămânzi la culcare?
Peste jumătate dintre copiii români (51%) trăiesc sub spectrul sărăciei, iar unii chiar în sărăcie extremă! Situația este însă cu mult mai rea la sat, unde locuiesc 74% dintre copiii săraci ai României și unde sărăcia este principala cauză a abandonului școlar. Situația este DRAMATICĂ şi se înrăutățeşte de la an la an.

Dincolo de aceste statistici îngrijorătoare, sunt sute de mii de copii care încearcă în fiecare zi să trăiască, Dumnezeule!, cu senzația de foame continuă și să își ignore stomacul gol. Luptăm pentru supraviețuire, oameni! Într-o Românie în care 37% din populația în vârstă de 15 ani prezintă analfabetism funcțional, copiii acestor familii se luptă să ajungă la școală desculți și cu burta goală.
2,4% dintre copiii români abandonează în fiecare an școala.

Rata abandonului școlar în România a trecut în 2014 de 18%, în timp ce în Uniunea Europeană media de părăsire timpurie a şcolii este de 11.1%. În 2018, este şi mai rău! Mai grav este faptul că România este fruntașă nu doar la rata abandonului școlar. Conform Comisiei Europene, cheltuielile publice ale României pentru educație au reprezentat 3% din PIB în 2012, ceea ce reprezintă, din nou, cel mai scăzut procent din UE. Iar în tot acest peisaj sumbru, Guvernul amână alocarea a 6% din PIB pentru Educaţie. Ne-am înarmat însă, am cumpărat fiare vechi din America datorită politicii iluminate a lui Iohannis. Ne făurim Viitorul, aruncându-ne direct în neant.

… Nu v-am uitat pe niciunul. Nu am uitat nici de copiii confiscați, nici de părinții nevinovați, aruncați în închisoare, nici de milioanele de copii săraci… M-am săturat însă să sper, să cred că mâine va fi o zi mai bună pentru noi!… Nu va fi niciodată atâta timp cât la putere vor fi aceşti Impostori! De aceea am trecut la înființarea propriului partid! Ajutați-ne dacă, într-adevăr, v-ați săturat de minciuni, promisiuni, Nedreptate şi Sărăcie cronică!

Trebuie să ne luăm soarta în mâini pentru a supraviețui, români!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: