Maica Maggie îi slujește pe copiii uitați din mahalalele orașului Cairo din Egipt. Șapte dintre cei 21 de egipteni creștini uciși de SIIL în Libia, au fost ajutați de ea

 

O egipteanã și-a luat crucea și a lãsat în urmã o viațã prosperã pentru a aduce speranțã copiilor sãraci înconjurați de gunoi. Aleg din tone de gunoi în fiecare zi, sortând lucrurile reciclabile… Pentru mulți creștini ce trãiesc în cartierele sãrace pline de gunoi din Cairo este singura viațã pe care o cunosc.

Șapte dintre cei 21 de egipteni creștini uciși de SIIL în Libia, au fost ajutați de misiunea mamei Maggie. 

O femeie din Occident care și-a dedicat viața slujind săracilor a fost premiată în această săptămână. Maggie Gobran cunoscută ca Maica Maggie, îi slujește pe copiii uitați din mahalalele orașului Cairo din Egipt. Ea a primit premiul Charles Colson pentru, citez: „… convingerea ei și curajul cu care are grijă de copii și de familiile lor”.

Lucrarea ei „Stephen’s Ministry” gestionează centre medicale, școli și programe de instruire pentru zeci de mii de copii. Ajută familiile cu mâncare, organizează studii biblice și întruniri de rugăciune. Autorul Marty Makary a spus echipei CBN că Gobran a lăsat în urmă o carieră, ea fiind o femeie de afaceri de succes și profesoară în America, pentru a-i sluji pe cei săraci.

Spre deosebire de Maica Tereza care a venit din sărăcie și a depus un jurământ de sărăcie, Maica Maggie a venit dintr-o familie înstărită. În timpul unei întâlniri, pe vremea când era director de marketing, a întâlnit un copil neglijat care trăia într-o mahala, într-un cartier cunoscut din Cairo.

În ultimii ani, creștinii din Egipt și musulmanii au suferit de pe urma extremiștilor islamici, dar mulți mãrturisesc cã lumina lui Isus strãlucește în cele mai umile locuri. O egipteanã și-a luat crucea și a lãsat în urmã o viațã prosperã pentru a aduce speranțã copiilor sãraci înconjurați de gunoi.
Aleg din tone de gunoi în fiecare zi, sortând lucrurile reciclabile… Pentru mulți creștini ce trãiesc în cartierele sãrace pline de gunoi din Cairo este singura viațã pe care o cunosc.

”Mulți dintre ei au avut parte de discriminare și persecuție în zonele rurale, iar când s-au mutat la oraș, nu era alt loc unde să trăiască decât în gunoi, pentru cei mai mulți dintre ei care erau săraci, în mare parte din cauza economiei, dar și din cauza discriminării la locul de muncă. Au decis să aleagă printre gunoaie. Este cea mai eficientă operațiune de reciclare din lume”, spunea Marty Makary.
Cei care au vizitat aceste cartiere din Cairo au văzut gunoi peste tot: pe străzi și chiar îngrămădite în interiorul caselor populației Zabbaleen, oamenii gunoaielor. Mulți copii de aici nu merg la școală. Ei își petrec zilele alegând printre gunoaie pentru a-și ajuta familia să câștige câțiva dolari pe zi. Este o existență fără speranță, dar scopul unei creștine este să le ofere dragoste astăzi și un viitor pentru mâine.

Mama Maggie, după cum este cunoscută, speră să le ofere șansa de a trăi în afara mahalalelor. Marty Makary este coautorul unei noi cãrți despre lucrarea lui Maggie. Un chirurg de la spitalul Johns Hopkins, Makary, merge în Cairo pentru a învãța mai multe despre misiune.
”Spre deosebire de Maica Tereza, care a venit din sărăcie și a făcut un jurământ de sărăcie, Mama Maggie a venit din bogăție. În timpul unei întâlniri, când era un director de marketing de succes, cu un copil din mahalalele de gunoi, un cartier celebru de Cairo, care a fost neglijat cel mai mult…”, spunea Marty Makary.

Ea a găsit bucurie și fericire acolo și s-a întors în timp. În cele din urmă a renunțat la cariera de marketing și a început o lucrare numită: ”Copiii lui Ștefan”. Astăzi, cinci sute de membri cu normă întreagă și sute de voluntari slujesc la peste 30 000 de copii în fiecare zi. Copiii lasă deoparte activitatea de alegere printre gunoaie pentru câteva ore de distracție și educație.

Misiunea mamei Maggie deține mai mult de 90 dintre centrele comunității din întreg Egiptul. Copiii învață scrisul, cititul, număratul, dar și valori, cum să visezi și să ai vise mari.
”Adesea, atunci când copiii sunt întrebați ce vor să facă atunci când sunt mari, vezi că ei nu s-au gândit niciodată atât de departe. Unii dintre copii nu au fost strigați niciodată pe nume de cineva. Nimeni nu i-a apreciat vreodată și nu le-a pus această întrebare”, spunea Marty Makary.
O fată a spus că a visat să mănânce o bucată de roșie. Un alt copil a spus că visul lui s-a împlinit în tabăra ”Copiilor lui Ștefan”, când a dormit într-un pat. A visa îndrăzneț înseamnă a învăța o meserie. Misiunea mamei Maggie îi învață pe copii o meserie precum fabricarea de încălțăminte și îmbrăcăminte, aptitudini de marketing, precum câștigarea banilor și slujirea altora, fie în mahalalele de gunoi sau în altă parte.

”Ei nu vorbesc despre a-i scoate din districtul de gunoi. Ei vorbesc despre a sluji districtului de gunoi. Mulți dintre cei care lucreazã cu normã întreagã au fost ºi ei asemeni acestor copiii ºi au absolvit, iar acum doresc sã ajute și alți copii. Am întâlnit doctori în clinicile de acolo care lucrau pe bani puțini”, mãrturisea Marty Makary.

Șapte dintre cei 21 de egipteni creștini uciși de SIIL în Libia, în luna februarie, au fost ajutați de misiunea mamei Maggie.
”Erau copii pe care i-a hrănit, i-a învățat și care făceau parte din grup. Doi dintre ei au devenit lideri în misiune și acum se folosesc de acea poveste pentru a învăța iertarea în Orientul Mijlociu. Îi învață pe copii să rupă ciclul răzbunării”, spunea Marty Makary.

Marty Makary a fost întrebat ce l-a impresionat cel mai mult cu privire la mama Maggie:
”Cred cã modestia. Este minunat sã vezi acest tip de altruism autentic într-o lume în care îl vezi foarte rar. Când m-am întors, gândul de a fi supãrat pe șoferul de taxi, frustrat pe bancomat sau astfel de lucruri m-au fãcut sã am o perspectivã nouã asupra vieții. O perspectivã de a sluji și a ajuta, aducând speranțã și demnitate celor mai neglijate locuri.”
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 79 – iunie 2015 – ultimele știri creștine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

Stire difuzata in emisiunea Mapamond creștin 714 – 25 martie 2018. Ultimele știri creștine – http://alfaomega.tv/stiri

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: