REPORTAJ REALIZAT DE BBC DESPRE TRAFICUL DE BEBELUŞI IN SPANIA. 300.000 de copii vânduți de biserica…

O noua investigatie dezvaluie ca 300.000 de copii au fost vanduti pe o perioada de 50 de ani in Spania. Copiii erau traficati printr-o retea secreta de doctori, asistente, preoti si calugarite, pana in anii 90 se presupune. Insa cine stie daca reteaua nu opereaza si astazi. Sute de familii carora li s-au luat copii de catre guvernul spaniol in spital, se lupta acum sa faca o investigatie sa afle ce s-a intamplat cu copiii lor. Majoritatea mamelor li se spune ca bebelusii au decedat la scurt timp dupa nastere. Femeilor adeseori tinere si necasatorite li se spunea ca nu li se poate arata cadavrul sau sa le faca o inmormantare.

Documentele oficiale erau falsificate, astfel ca numele parintilor adoptivi apareau pe certificatele de nastere. In multe cazuri se crede ca parintii adoptivi nu stiau ca acesti copii fusesera furati, ci credeau ca mamele i-au cedat spre adoptie. Scandalul a luat amploare dupa ce doi barbati Antonio Barroso si Juan Luis Moreno au descoperit ca fusesera furati cand erau mici. Tatal domnului Moreno s-a confesat pe patul de moarte fiului sau ca acesta a fost cumparat ca bebelus de la un preot catolic din Zaragosa. I-a spus fiului sau ca au fost acompaniati de alta familie pe nume Barroso care au platit 200.000 de pesetas pe copil. Suma reprezenta pretul unui apartament in Spania la acea vreme, astfel ca parintii au platit suma in rate timp de 10 ani.

Afla mai mult: Reportaj realizat de BBC despre traficul de bebeluşi in Spania | Apărătorul Ortodox

Articolul original –  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2049647/BBC-documentary-exposes-50-year-scandal-baby-trafficking-Catholic-church-Spain.html

Sursa: Reportaj realizat de BBC despre traficul de bebeluşi in Spania | Apărătorul Ortodox

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: