Perspectiva Pastorului Daniel Branzai: Slujba profetică și caracterul ei – evenimentul de la Portland

Am primit o perspectiva si din partea pastorului Daniel Branzai, pastor al Bisericii Baptiste Betel din Anaheim, California:

Scriu aceste lucruri ca reacție la un filmuleț pe care l-am primit și în care un ,,musafir“ găzduit cu amabilitate de păstorul local din Portland (fr. Câmpean) s-a rățoit public la el și l-a învinuit că-i fură libertatea și călăuzirea Duhului care-l îndemnase pe el să conducă serviciul de închinare. Un astfel de ,,musafir obraznic“ n-ar trebui să mai găsească curând ,,gazde“ în adunările creștine serioase. Adunarea sfinților nu este un bâlci gălăgios în care fiecare scamator își face numărul independent de ceea ce fac ceilalți.

Felicitări păstorului local matur și responsabil care a curmat spectacolul nedorit și felicitări adunării care a avut maturitatea să așeze în autoritate astfel de păstori.

Doar câteva cugetări despre activitatea de predicare în Biserică:

 1. Asemenea purtătorilor de cuvânt în scris ai lui Dumnezeu, care ne-au lăsat Biblia, purtătorii de cuvânt oral ar trebui să fie și ei, măcar într-o măsură mică, ,,inspirați“ de Dumnezeu.
 2. Apostolul Pavel folosește termenul ,,poorocie“ când vorbește despre cei ce predică în adunarea sfinților (1 Cor.14:1,3,4,5, etc.):
  ,,Urmăriţi dragostea. Umblaţi şi după darurile duhovniceşti, dar mai ales să prorociţi“ (1 Cor. 14:1).
 3. Nu toată predicarea este ,,proorocie“. Ea este doar o parte a ei:
  ,, În adevăr, fraţilor, de ce folos v-aş fi eu dacă … cuvântul meu nu v-ar aduce nici descoperire, nici cunoştinţă, nici prorocie, nici învăţătură?“ (1 Cor. 14:6).
 4. Aspectul profetic al predicării se manifestă în ,,cercetarea personală“ pe care o simt ascultătorii. Ei au sentimentul că vorbitorul știe ceva despre ei și ,,le vorbește direct lor“:
  ,, … și  intră vreun necredincios sau vreunul fără daruri, el este încredinţat de toţi, este judecat de toţi. Tainele inimii lui sunt descoperite, aşa că va cădea cu faţa la pământ, se va închina lui Dumnezeu şi va mărturisi că, în adevăr, Dumnezeu este în mijlocul vostru“ (1 Cor. 14:24-25).

CONTINUARE AICI – https://barzilaiendan.com/2018/03/23/slujba-profetica-si-caracterul-ei-evenimentul-de-la-portland/

3 comentarii (+add yours?)

 1. Petru Lucaciu
  mart. 24, 2018 @ 10:20:42

  De necrezut, bisericile penticostale au nevoie de un un baptist secesionist pentru a spune millioanelor de oameni de pe glob care au experimentat plinătatea Duhului Sfânt că proorocia, in ințelegera dânsului, este atunci când cineva predică cuvântul.
  Domnul Brînzei încearcă să introducă teoria secesionismului prin contorsiuni si falsificări exagetice, folosindu-se de un mic incident in biserica Penticostală din Portland. Oportunist și rusșinos!
  Cum poate acesta diagnostica o întreagă seară de program din biserică când a văzut doar câteva secvențe dintr-un vidoclip. A vizionat dânsul mesajul evanghelistului Neamțu din seara acea? Știe dânsul cum tineri robiți de pofte (pornografie, implicați în narcotice…) l-au întâmpinat la ieșire pe fr. Neamțu spunându-i că pentru ei au fost ziua cercetării, Duhul Sfânt i-a convins de păcat și ar fi dorit să iasă la altar pentru ca fratele să-și pună mâinile peste ei ca să fie descătușati de aceste lanțuri ale Satanei. Cred că Nu. Aceste evenimente nu sunt acceptate ba chiar sunt denigrate de majoritatea din confesiunea dânsului, dar cât de bine câ Dumnezeu ne poate fii limitat de regulile si practicile de la Southern Baptist Convetion sau de teologia domnului Brânzei.

  Observați. Un evanghelist nu prea convențional dar care a fost închis și suferit pușcărie aici în America pentru că a predicat, pe străzile unui oraș universitar, liberarea lui Dumnezeu prin puterea Duhului Sfânt de păcatul sodomiei, a drogurilor și iertarea prin pocăință a celor ce au comis pruncucidere.

  Graba dumneavoastră de a împărtăți o teologie secesionistă, care a fost demascată exagetic, practicțiexperimentat de milioane de sfinți de pe toate meridianele pământului (întrebați pe cei de la biserica baptistă Harul din Zalău) și mii de alti creștini care au trăit umplera Nou Testamentală cu Duhul Sfînt chiar la noi în țară.

  Câteva gânduri și constatări:
  De obicei cei chemați să slujească au libertatea, dacă Dumnezeu îi inspiră, să facă o chemare în față pentru cei ce au fost atinși de Domnul pentru rugăciune. DE CE ACESTUI FRATE NU I SA PREMIS LUCRU ACESTA?

  – Dacă pastorul a vrut să continue el chemarea la rucăciune DE CE A ÎNCEPUT O CÂNTARE, TIPIC CEA CE ORDONAU SECURIȘTII DE LA DEOARTAMENTUL CULTELOR PENTRU A INTERZICE IN BISERICA RUGĂCIUNILE FIERBINȚI, PROOROCIA, SAU ALTE MANIFESTĂRI ALE DUHULUI SFÂNT ÎN ADUNĂRI.

  Nu vă spune nimic că fratele acesta a fost cu o seară în urmă nu la un restaurant de lux sau să să fie dus într-o mașină de lux să vadă peisaje feerice din frumosul stat al Oregonului… ci la un grup de rugăciune pentru a încuraja pe frați unde Duhul Sfânt i-a descoperit situați si inpotrivirea ce-l așteaptă în lucrarea de slujire.

  • Avram
   mart. 24, 2018 @ 13:43:10

   Petru Lucaciu
   Pace frate. Suntem la asentimentul dumeavostra. Articolul de fata este asa cum spuneti bazat pe o interpretare cesationista. Avem cititori din toate denominatiile si asa este felul cum alte denominatiuni inteleg ceea ce spune Apostolul Pavel la Corinteni. Noi credem pe baza Cuvantului Lui Dumnezeu ca Biblia este aplicata literar si ca darurile Duhului Sfant continua si astazi, incluzand proorociile si celelalte daruri enumerate de Apostolul Pavel. Este corect si faptul ca predicatorul (care-l include si pe pastor), vorbeste unor ascultatori taine ale inimilor lor, fara ca vorbitorul sa cunoasca cauza acelei persone. Cat despre incidentul petrecut la biserica din Portland, cred ca pastorul Canpean nu trebuia sa opreasca biserica sa vina in fata la rugaciune dupa chemarea fratelui care era la amvon, Doru Neamtu. Toti avem nevoie de rugaciune, si sunt frati si surori cu diferite probleme legate atat de starea de sanatate cat si alte stari fie fizice, morale sau nevoie de iertare din partea lui Dumnezeu.God bless you!

 2. ardeleanlogos
  mart. 26, 2018 @ 13:44:26

  Gâlceva sfinților

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: