MIHAI GHEORGHIU – ADUNAREA PUBLICĂ PENTRU SUSŢINEREA REFERENDUMULUI PENTRU CĂSĂTORIE– ORADEA -2018

Puterea noastra sta in adevarul nostru. Iar adevarul nostru este cel al lui Isus Hristos si al bisericilor noastre. Si acest adevar trebuie sa fie din ce in ce mai auzit in societatea romaneasca.

MIHAI GHEORGHIU – ADUNAREA PUBLICĂ PENTRU SUSŢINEREA REFERENDUMULUI PENTRU CĂSĂTORIE– ORADEA -2018

Suntem aici miscati de bunatate, de darul inimii, de dragoste, nu de dorinta de-a judeca. Nu de a uri, nu de a jigni. Dimpotriva, sa aratam tuturor ca ceea ce iubim cu adevarat, mai presus de orice, viata, darul vietii care ni s-a facut de catre Dumnezeu si libertatea noastra si a copiilor nostri. […]E

[Marsul pentru viata] e unul din glasurile fundamentale ale societatii romanesti si chiar daca nu vom vedea aceste chipuri, aceste maini, aceste mesaje la televiziunile si radiourile centrale, e bine sa stim ca existam, ca suntem solidari si ca putem sa facem acest lucru. Ca sta in puterea noastra, indiferent cu ce pret, chiar cu pretul de-a fi considerati uneori, asa cum prea adeseori suntem etichetati ca fiind invechiti, traditionalisti sau mai nu stiu eu cum. Puterea noastra sta in adevarul nostru. Iar adevarul nostru este cel al lui Isus Hristos si al bisericilor noastre. Si acest adevar trebuie sa fie din ce in ce mai auzit in societatea romaneasca.

Referendumul pe care-l cerem de 2 1/2 ani este un referendum pentru adevar, un referendum pentru respectul propriei vieti a oricarui om, un referendum impotriva minciunii, impotriva nelibertatii, impotriva a tot ceea ce ne uriteste vietile uneori. E un referendum pentru Romania. E un referendum pentru demnitatea noastra ca popor, pentru demnitatea noastra si libertatea noastra de crestini. E ceva atat de simplu, ceva atat de evident. […]

Nu vom putea izbuti decat prin credinta, prin solidaritate, prin atentie, prin a fi treji. Prin a vorbi cu cel de langa noi si a spune ca aceasta cauza a noastra  pentru care iata ne revedem al doilea an  consecutiv, e cauza cea mai importanta din societate, pentru ca ceea ce se urmareste este schimbarea sufletului si mintii  printr-o revolutie sexuala globala a tinerilor, a copiilor nostri si a nepotilor nostri. Existenta noastra nu poate avea un alt sens mai inalt decat a le lasa lor o tara mai buna decat am primit-o noi, o tara care sa le respecte credinta, sa le respecte mostenirea,  pe care la randul nostru o trecem catre ei.

Sunt lucruri simple. Sunt lucruri comune. De aceea par neimportante sau poate par nesupuse amenintarii. Dar va spunem, noi toti aici, cu mana pe suflet, ca sunt supuse amenintarii, ca lucrurile cele mai simple sunt supuse discutiei, ca lunile care au trecut, sute si mii de copii au putut participa fara acordul parintilor  in adunari, in dezbateri, in activitati extracuriculare  care incercau sa-i convinga ca tot ceea ce stiu din familie, tot ceea ce primesc ca dar si ca invatatura de la dvs., poate fi schimbat intr-o zi. Ca sunt prejudecati. Ca sunt stereotipuri. Ca sunt lucruri vechi care nu se mai aplica. Iarasi, ce e mai simplu decat aceasta dragoste si aceasta obligatie pe care o avem pentru ei de-ai apara, cel putin pana la varsta majoratului de tot ceea ce poate interveni  in mod intrusiv, in mod violent in sufletul si in mintea lor.

Nu putem izbandi decat prin solidaritate crestina si nationala pentru ca acest referendum este o marturisire pentru adevarurile credintei crestine. Este si o marturie pentru suveranitatea noastra, pentru capacitatea de-a ne stabili singuri viitorul. Trebuie sa facem acest lucru Trebuie sa putem sa-l facem si trag nadejde ca dupa sarbatoarea Invierii Domnului , mintile si sufletele celor care vor trebui sa hotarasca in acest sens, vor fi schimbate, modificate, astfel incat in aceasta primavara, in sfarsit, sa ne putem sa ne exprimam vointa in Referendumul de Revizuire a Constitutiei art 48. alin. 1 pentru definirea constitutionala a casatoriei ca uniune intre un barbat si o femeie.

Iata, ce adevar simplu. Ce adevar impartasit de noi toti. Si cat de greu ajungem sa-l definim constituional si legal. Acest semn e insusi semnul dificultatii timpurilor care vin. Sa ne uitam bine imprejurul nostru. Sa ne uitam bine la ceea ce ni se intampla si sa fim pregatiti pentru ceea ce avem de infruntat. Pentru ca daca ovm fi atenti si vom fi pregatiti si vom putea sa ne impartasim unii altora nadejdea in propriile noastre puteri, sigur vom izbandi. Sa dea Dumnezeu sa fim in curand partasi unor vesti minunate  si anume, ca in aceasta primavara, Referendumul pe care l-am cerut va fi organizat. Nu e decat un vot la senat si apoi noi care in numar de 6 milioane de romani va trebui sa mergem la vot, pentru a fi un referendum valid din punct de vedere legal si constituional. E o sarcina foarte grea si ne intalnim azi aici  pentru a ne aduce aminte ca datoria noastra continua.  pana in ultima zi si pana in ziua votului. Dumnezeu sa ocroteasca Romania. Dumnezeu sa va ocroteasca si sa avem puterea si sa ne fie data ziua acestui vot inc are atata am crezut si pentru care atata am asteptat. Doamne, ajuta!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: