Titus Corlățean la adunarea Oastea Domnului Marginea – Din numele Tatălui Domnului nostru Isus Hristos îşi trage numele orice familie

 

~ Biblia spune lucruri extraordinare si spune foarte multe lucruri despre familie. 
~Atunci cand o familie mixta, formata dintr-un tata roman si o mama dintr-o tara indepartata din Norvegia, familia Bodnariu, tatal avand radacini nu departe de dvs.. Traind in aceasta tara indepartata, in Norvegia, s-a gasit in situatia ca acea tara, acel stat prosper democratic a gasit de cuvinta printr-o institutie a statului sa rapeasca pe toti cei cinci copilasi de la parintii sai, pentru ca acesti parinti si-au ingaduit sa-i creasca pe acesti cinci copilasi cu frica de Dumnezeu ca familie crestina.
~Si cutremurul care noi l-am resimtit in tara asta romaneasca, mai ales in familiile cu credinta in Domnul, iubitori de Domnul si care au simtit asa o particica din durerea parintilor, reactia bisericilor crestine din Romania, de la biserica ortodoxa pana la cele neoprotestante in tara si in afara tarii, oamenii care s-au unit prin puterea rugaciunii pentru reunificarea acelei familii. Si Domnul a lucrat. Si Domnul a facut o minune.
~~Numai ca din acel moment a inceput o lucrare mai profunda la care altii poate nu s-au gandit. Si asa am ajuns in Romania sa vorbim mult mai direct si in plan public si in plan politic despre familia asa cum a binecuvantat-o…..

 

TEXT Efeseni 3:14-15

14 …Iată de ce, zic, îmi plec genunchii înaintea Tatălui Domnului nostru Isus Hristos, 15 din care îşi trage numele orice familie, în ceruri şi pe pământ

Cuvantul se refera la familie si nu este o tema intamplatoare pentru ca  de cativa ani se intampla o lucrare mai speciala pe care nu toti au inteles-o. E o lucrare mai profunda a Domnului si am aceasta incredintare legata de familie. Atunci cand o familie mixta, formata dintr-un tata roman si  o mama dintr-o tara indepartata din Norvegia, familia Bodnariu, tatal avand radacini nu departe de dvs.. Traind in aceasta tara indepartata, in Norvegia, s-a gasit in situatia ca acea tara , acel stat prosper democratic la care multi ravnesc pentru prosperitatea materiala si nu existenta spirituala care ar trebui sa prevaleze in existenta noastra inainte de orice. Aceasta tara a gasit de cuvinta  printr-o institutie a statului sa rapeasca cei cinci copilasi, mai ales cel mic (sugar), toti cei cinci de la parintii sai. Pentru ca acesti parinti si-au ingaduit sa-i creasca pe acesti cinci copilasi cu frica de Dumnezeu ca familie crestina. Si acea societate care din pacate se desparte de Dumnezeu de ani buni, a gasit cu cuvinta sa-i sanctioneze pe parinti si sa le ia copilasii. De fapt, asta s-a intamplat si de acolo a inceput totul.

Si cutremurul care noi l-am resimtit in tara asta romaneasca , mai ales in familiile cu credinta in Domnul, iubitori de Domnul si care au simtit asa o particica din durerea parintilor, reactia bisericilor crestine din Romania, de la biserica ortodoxa pana la cele neoprotestante in tara si in afara tarii, oamenii care s-au unit prin puterea rugaciunii pentru reunificarea acelei familii. Si Domnul a lucrat. Si Domnul a facut o minune.

Numai ca din acel moment a inceput o lucrare mai profunda la care altii poate nu s-au gandit. Si asa am ajuns in Romania sa vorbim mult mai direct si in plan public si in plan politic despre familia asa cum a binecuvantat-o. Familia, formata din barbat si femeie si cu copiii cu care Domnul i-a binecuvantat pe parinti. Asa a aparut un demers, o petitie semnata de aproape 3 milioane de romani care au cerut autoritatilor statului roman sa modifice constitutia Romaniei si sa treaca in art. 48 obligatia statului de a proteja, ocroti familia funadmentata , bazata pe casatoria liber consimtita dintre un barbat si o femeie. Nu asa cum este scris azi in constitutie „dintre soti” pentru ca este in aceasta lume asa zisa moderna , e interpretabila aceasta formula. Si cel putin, asa cum unii doresc, impotriva vointei lui Dumnezeu, asa cum se intampla din pacate intr=o serie de alte state din Europa bogata, prospera, vestica, democratica, inseamna altceva din pacate- doi barbati sau doua femei. Asa ca lucrarea la care vrea sa ma refer in aceasta seara nu e o lucrare pe acre sa o predic in mod intamplator. Este o lucrare a lui Dumnezeu despre familia traditionala sau familia naturala formata dintr-un barbat si o femeie.

Am citit, nu intamplator, versetul din Efeseni pentru ca este aici scris faptul ca din numele Tatalui Domnului Isus Hristos isi trage numele orice familie in cer si pe pamant…. (Fragment din predica)

Predica fratelui Titus Corlatean incepe de la minutul 1:52:00

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: