Vasile Cînpean: Sunt responsabil înaintea lui Dumnezeu să apăr lucrarea Domnului și biserica

Cititi si ce a avut de spus pastorul Cristian Ionescu despre acest incident- Pastor Cristian Ionescu – AUTORITATEA PASTORALĂ ÎN BISERICĂ

Martie 15, 2018, Pastorul Vasile Cinpean: Este o seara cand ne-am adunat noi, frati si surori, am venit impreuna in locul acesta ca sa ne bucuram si ca Domnul sa ne vorbeasca. As dori ca Dumnezeu sa va binecuvanteze pe fiecare in parte in seara aceasta si pe musafirii nostri, care au venit. Domnul sa ne binecuvanteze pe toti. Incepem seara aceasta cu o rugaciune…

S-a citit textul din Psalmul 121

Îmi ridic ochii spre munţi…
De unde-mi va veni ajutorul?
Ajutorul îmi vine de la Domnul,
care a făcut cerurile şi pământul.
Da, El nu va îngădui să ţi se clatine piciorul;
Cel ce te păzeşte nu va dormita.
Iată că nu dormitează, nici nu doarme
Cel ce păzeşte pe Israel.
Domnul este Păzitorul tău,
Domnul este umbra ta pe mâna ta cea dreaptă.
De aceea nu te va bate soarele ziua,
nici luna noaptea.
Domnul te va păzi de orice rău,
îţi va păzi sufletul.
Domnul te va păzi la plecare şi la venire,
de acum şi până în veac.

..si apoi s-a facut o rugaciune pentru o sora cu 7 copii care e grav bolnava in spital si care a fost vizitata de pastor si fratii din conducere.

Pastorul Cinpean face introducerea unor misionari din Ukraina, trimisi de fratele Simion Bumbar. Apoi face introducerea fratelui Doru Neamtu din Arizona, coleg de misiune si prieten bun cu fratele Marius Zdremtan, membru al bisericii locale [Philadelphia Portland].

Pastor Vasile Cinpean: „Fratele Marius m-a sunat si m-a intrebat daca poate sa vina fratele Doru [Neamtu] si sa fie si el, sa impartaseasca putin despre lucrarea care o face, despre misiunile in care a fost. Oricum, in seara aceasta vom auzi vesti si din Ukraina si din alte parti. Pe langa acesti frati avem pe sora Maria Dusciuc in mijlocul nostru, care din nou se pregateste sa plece in Romania. Sora m-a rugat sa fac un anunt in adunare si la urma, la incheiere, va fi pus un DVD cu imagini pe care sora la pregatit, dar chiar la incheiere. Poate ca unii dintre dvs. puteti sa ajutati misiunea pe care sora Maria o face. Si noi ca biserica am facut-o mereu si cu ajutorul Domnului o vom mai face in viitor.”

Pastorul Cinpean mai face cateva anunturi.

Fratele din Ucraina predica din 1 Ioan 1

[Partea care trebuia sa includa mesajul fratelui Doru Neamtu este stearsa].

Am scris dialogul din video clipul care nu mai este public pe Youtube acum secventa urmatoare:

Doru Neamtu: La femeia asta nu i-a pasat ca o vad oamenii. Nu i-a pasat de riscul care-l ia, ca sa se atinga de Isus. Ea a stiut un lucru: Vreau putere din Isus. Si daca tu vrei putere din Isus, v-as invita sa va ridicati si sa veniti in fata. Am vrea sa ne rugam pentru voi. Daca vrei putere pentru vindecare, daca vrei putere…pentru ca Isus Hristos…

Vasile Cinpean pune mana dreapta pe umarul drept a lui Doru Neamtu: Continui eu de aici, multumesc. [fratele misionar din Ucraina se ridica in picioare- multi l-au facut bodyguard, dar era musafirul bisericii, venit sa predice Evanghelia, trimis de fratele Simion Bumbar (RO)].

Doru Neamtu: Dar nu intrerupe frate, ca nu este de la Domnul.

Vasile Cinpean: E okay. Haideti sa..

Doru Neamtu: Frate? Opriti Duhul Sfant. Ai grija..

Vasile Cinpean: Stai linistit. Stai..

Doru Neamtu: Duhul Sfant, Il stingi in seara asta. Il intristezi si vei avea de a face cu El. Nu-i prima oara, e a doua oara.

Vasile Cinpean: Stai linistit.

Doru Neamtu: Sa stii ca am simtit impotrivire  si mi s-a spus si prorocie aseara, de bolovani care vor fi in seara asta aici.

Vasile Cinpean: Okay

Doru Neamtu: Nu esti aici peste biserica a lui Dumnezeu sef. Duhul Sfant este. Si ai stins Duhul Sfant in seara asta si vei avea de-a faec cu El.

Doru Neamtu se intoarce si pleaca de la amvon. Pastorul Vasile Cinpean: Haideti sa cantam o cantare. Se termina video clipul

La o saptamana dupa acel incident (22 martie), pastorul Vasile Cinpean il mentioneaza inainte de a face o rugaciune in comun:

Pastor Vasile Cinpean: Ce s-a intamplat, s-a intamplat pentru ca trebuit sa fie asa. Acel om a trebuit sa fie oprit. Si am facut lucrul acesta ca si responsabil inaintea lui Dumnezeu si ca sa aparam lucrarea Domnului si biserica. Am primit telefoane din multe parti din lume. Bineinteles ca sunt oameni care ne batjocoresc. Ce este de facut si pentru astia? Din nou, sa ne rugam si pentru ei. Domnul sa se indure si de ei. Avem datoria sa ne rugam si pentru cei care ne batjocoresc si pentru cei care se dovedesc vrajmasi ai lucrarii lui Dumnezeu. Sa ne rugam si pentru ei. Poate ca vine vremea cand Dumnezeu ii trezeste. Si noi, pentru aceasta sa ne rugam ca Dumnezeu sa-i trezeasca, sa vina la pocainta, sa se uite in Cuvantul lui Dumnezeu si sa vada intr-adevar care este calea buna si adevarata. Rugaciunea aceasta, haideti sa o facem unii pentru altii, sa o facem pentru biserica noastra si sa o facem pentru toti cei care intr-un fel sau intr-altul sunt oare cumva prinsi poate in imprejurarile prin care noi am trecut. Multumim lui Dumnezeu pentru ca El este cu noi. El este acela care ne intareste. El este acela care zideste poporul Sau. Lucrarea este a lui Dumnezeu si lucrarea nu va fi niciodata data de rusine. Dumnezeu este acela care isi pazeste biserica Sa si o zideste. Sa mergem inaintea Domnului si sa ne rugam si Domnul sa lucreze in continuare. Amin.

5 comentarii (+add yours?)

 1. mike
  mart. 26, 2018 @ 22:57:07

  Oare timpul alegerii de pastor Niky Pop vs V. Campean cum il motivati?? – ma refer la atitudinea unora cu totul diferita (in biserica) de oameni ai Lui Dumnezeu – care pe mine -nepocaitul ma socat – sa strigi de la amvon -taci din gura prorocita mincinoasa–? – sau alte privelisti– neacdevate crestinilor pe care din respect pentru adevaratii pocaiti nu le insir– Dar daca acest musafir e totusi -un om al Lui Dumnezeu?? de ce la-ti oprit de a chema oameni –la –altar call?? va temeti ca sfintii cu care va tot laudati mereu, au aripi inegrite ??( aici pot insira multe) sau care a fost motivul ? sincer intreb – Chemare la altar nu e ceva obisnuit la -philadelphia – – acesta e realul motiv sau?– punem inainte lucrurile omenesti ( programe interese banesti pentru oameni )–sau lasam DUHUL LUI DUMNEZEU sa lucreze asa cum voieste EL indiferent ca trecem peste timpul programat–??? Sau nu va place un –IEREMIA – zilelor noastre ??? Semneaza un nedumerit , unul care una vede cu ochii si altceva aude cu urechile.– unul care fiind in intuneric – vreau sa vad o luminita spre care sa ma indrept– Si uite as se despart credinciosii – ne mai miram ca sunt 17 mii de denominatiuni -crestine ?– Eu nu judec pe nimeni dar Dumnezeu ne-a dat -discernamintul Sa nu uitam biserica e a Domnului – cladirea ,da e a oamenilor.– Ma bucur ca am refuzat invitatia unui prieten de a venii la saptamana de -evanghelizare- – ma tulburam din nou –

 2. Y
  mart. 27, 2018 @ 08:45:15

  Se observa ca in raspunsul lui, predicatorul Vasile Cinpean „uita” sa mentioneze si MOTIVUL pentru care a oprit chemarea la rugaciune. Adica se suceste si se invarteste si motivul tot nu-l spune!! Am vazut si eu video. Cred ca nu trebuia sa intrerupa… De unde stim noi ca nu erau acolo oameni care aveau nevoie sa fie intariti prin acea rugaciune?

  Vasile Cinpean e dator „sa apere” lucrarea Domnului. De ce sa o apere? Cine a atacat-o? Si mai ales cum? Printr-o chemare la rugaciune este atacata lucrarea Domnului?!… Cam ciudat!…

 3. Amedea
  mart. 28, 2018 @ 02:54:41

  De ce nu imi aprobati comentariul?

  • Avram
   mart. 28, 2018 @ 18:26:43

   Amedea
   nu am ajuns sa va dam nn raspuns pana acum. Linkul pe care ni l-ati trimis l-am avut deja inainte de a fi facut public. Am gasit de cuviinta ca este mai bine sa nu fie publicat pe blogul nostru. Am publicat alte articole in schimb, care au dat raspuns la situatia care s-a ivit in Portland. Asteptam o rezolvare favorabila din partea celor implicati si nu una care sa precipite si mai mult lucrurile. Va multumim pentru intelegere si pentru comentariu. God bless you.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: