Marșul pentru viață în localități din Romania – Reportaj Alfa Omega TV

Foto captura Agnus Dei YT

Luna martie a fost dedicată luptei pentru viață în numeroase localități din România și Republica Moldova.
Punctul culminant al acestei perioade l-a reprezentat Marșul pentru viață 2018, denumit generic „O lume pentru viață”.

În municipiul Cluj-Napoca, unul dintre organizatorii evenimentului a fost Fundația Clinica Pro Vita.
Întreaga țară românească sărbătorește Marșul pentru viață. În peste 300 de orașe din România și Republica Moldova, românii de pretutindeni s-au adunat cu bucurie, fericire, pentru a sărbători viața, pentru a declara că viața este darul lui Dumnezeu și că viața este deasupra tuturor. Ne bucurăm să fim alături de celelalte orașe, noi cei din Cluj-Napoca. Ne-am adunat aici, în Piața Unirii, și vrem să fie un marș prin care declarăm că viața este darul lui Dumnezeu, chiar dacă este suferință, chiar dacă este durere, că avortul nu este o soluție pentru că nu schimbă cu nimic situația femeilor și femeile au nevoie să fie încurajate pentru a se bucura de viață, pentru a se bucura de copiii lor și noi, creștinii, trebuie să fim primii care le spunem, cu adevărat, că viața lor și a fi mame este un dar de la Dumnezeu. A spus Naomi Terec, director programe, Fundația Clinica Pro Vita Cluj-Napoca.

Marșul pentru viață a ajuns la cea de-a 8-a ediție națională și a avut ca mesaj principal importanța protejării vieții mamei și copilului nenăscut.

Este foarte important să fim împreună, aici, pentru că transmitem un mesaj foarte clar societății cu asta. Transmitem mesajul că atât viața femeii, cât și viața copilașului nenăscut sunt extrem de valoroase, extrem de prețioase. Societatea noastră are nevoie mare să audă un mesaj al bucuriei, un mesaj al speranței, un mesaj al faptului că viața celor mai vulnerabili dintre noi contează și trebuie apărată și protejată. Și de asta suntem aici, de asta am venit aici și sunt foarte încântată. A menționat Roxana Stanciu, director executiv, organizați European Dignity Watch – Bruxelles.
„Am fost dintre cei care au considerat liberalizarea avortului imediat după Revoluție un drept al femeii, câștigat prin Revoluție, un drept care mie mi s-a părut atunci apanaj al democrației. De ce? Pentru că în plin comunism am văzut-o pe mama, de multe ori, în prag de moarte și poate chiar de închisoare, pentru avorturile pe care le făcuse în mod ilegal” a mărturisit Olga Mărneanu din Cluj-Napoca.
„Îndemnăm autoritățile civile ale țării noastre să ia notă de faptul că în felul acesta nu numai că se comite un fapt grav din punct de vedere creștin, ci se comite un fapt grav din punct de vedere social împotriva societății românești și, cum se mai spunea aici, fiind și anul centenarului de la Marea Unire, ne rugăm ca Dumnezeu să sensibilizeze, în mod special, autoritățile statului român în sprijinirea vieții și, în mod specific, viața copilului nenăscut” a spus Alex Neagoe, conferențiar, Universitatea de Vest Timișoara.

Toți suntem pentru viață și viața e darul lui Dumnezeu. Noi avem trei copii și ne mai rugăm să ne mai dea Dumnezeu. Biserica ar trebui să fie în primul plan să apere viața.

În organizarea marșurilor pentru viață la nivelul fiecărei localități participante s-au implicat cultele religioase, asociații care desfășoară activități de susținere a mamei și copilului, diverse instituții.
„Am ales și în acest an ca Marșul să se organizeze doar la Reșița, într-un singur oraș, în reședința județului Caraș-Severin, pentru a încerca să grupăm aici participanți din mai multe localități. Sunt prezenți aici participanți de la Anina, din Valea Almăjului, de la Moldova Nouă, Oravița, membri ai Centrelor noastre de tineret și un număr foarte mare de tineri de la ATOR (Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de munte)” a declarat Mihai Ciucur, preot ortodox, Episcopia Caransebeșului.

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: