Gabi Izsak – Vremurile sfarsitului – REvenirea Domnului la Ierusalim

Gabi Izsak – Vremurile sfarsitului – REvenirea Domnului la Ierusalim

TEXT Matei 23:37-39

37 Ierusalime, Ierusalime, care omori pe proroci şi ucizi cu pietre pe cei trimişi la tine! De câte ori am vrut să strâng pe copiii tăi cum îşi strânge găina puii sub aripi, şi n-aţi vrut! 38 Iată că vi se lasă casa pustie; 39 căci vă spun că de acum încolo nu Mă veţi mai vedea până când veţi zice: ‘Binecuvântat este Cel ce vine în Numele Domnului!’ ”

Floriile sunt o sarbatoare cu totul si cu totul deosebita. E o sarbatoare care inaugureaza Saptamana Patimilor Domnului nostru Isus Hristos si e sarbatoare cu un mesaj aparte in ceea ce priveste lucrarea, activitatea Domnului, Ierusalimul este cu totul deosebit. Am fost de peste 30 de ori in Israel cu grupurile care le-am insotit ca ghid si vreau sa va spun ca oridecateori am.ai intrat in Ierusalim, ai asa o emotie cu totul aparte, ceva care te farmeca. Acum, am ascultat cantarea corului si de regula, cand intram in Ierusalim, la difuzoarele autocarului nostru canta exact cantarea.

Vedeti, orasul Melbourne este pentru a saptea oara numit cel mai bun oras din lume din toate punctele de vedere si Australia are 4 din primele 15 orase ale lumii. Totusi, parca niciodata nu tresari asa cand spui Melbourne. Sau Sydney. Brisbane. Perth. Dar cand spui Ierusalim, e cu totul si cu totul ceva deosebit- orasul pentru care insusi Mantuitorul Isus Hristos Domnul a lacrimat. In Ierusalim s-a scris istoria mantuirii neamului omenesc. In Ierusalim a fost un punct. Apoi, de la Ierusalim, Mantuitorul se inalta pe muntele maslinilor sade la dreapta lui Dumnezeu si va sa vina cu slava si cu marire la Ierusalim. Totul parca se invarte asa in jurul Ierusalimului. De aceea, in tematica aceasta pe care am ales-o sa o prezint inaintea dvs. legat de vremurile sfarsitului, am profitat de faptul ca avem sarbatoarea aceasta a intrarii Domnului Isus Hristos in Ierusalim, o sarbatoare care nu ne invita doar sa privim in urma. Nu as vrea, in aceasta dupa masa, la evenimentul acesta la sarbatoarea intrarii in Ierusalim a Floriilor din 2018, sa privim doar retrospectiv, doar in urma la ce a insemnat intrarea aceea, la implinire profetica, profetii care au vestit momentul acela si sa ne uitam la Evanghelii. Faptul ca a fost un eveniment important  in activitatea mesianica a Domnului Isus Hristos este aratat prin atitudinea pe care evanghelistii au avut-o fata de eveniment. Din activitatea Mantuitorului, anumiti Evanghelisti au surprins un moment. Alti Evanghelisti, alt moment, de exemplu – nunta din Cana Galileia- prima minune a Domnului. Nu vi se parea important sa scrie si Matei ceva de ea? Si Marcu sa scrie ceva de ea, si Luca, nu scrie niciunul nimica. E prima minune. De ce a ignorat-o ceilalti? Fiecare Evanghelie a avut un scop in functie de destinatar si in functie si in modul in care au abordat persoana Domnului Isus Hristos. Si daca va veti uita, veti vedea multe exemple de genul acesta in care unii evanghelisti au surprins un moment, alti evanghelisti, alte momente. Unii au surprins nasterea dintr-o perspectiva, altii dintr-o alta perspectiva.

Dar cand e vorba de intrarea in Ierusalim, toti cei patru evanghelisti, si Matei si Marcu si Luca si Ioan s-au ocupat , ba unii chiar cu lux de amanunte. Uitati-va de exemplu la evanghelistul Luca. Nu stiu daca Luca a fost acolo in multimea aceea mare de oameni. Dar cu siguranta s-a informat vizavi de momentul acela. Nu scrie nimeni de lacrimile Domnului Isus, scrie doar evanghelistul Luca. Luca prezinta detaliu acesta ca un tablou care se completeaza inaintea noastra in ceea ce priveste intrarea Domnului Isus. Un moment cu totul si cu totul semnificativ, important. Dar, frati si surori, n-as vrea in aceasta sarbatoare a Floriilor din 2018 sa va invit sa privim doar retroactiv. Ci as vrea sa avem si o perspectiva profetica pentru ca Ierusalimul a jucat joaca si va juca un rol cu totul important in ceea ce priveste planul lui Dumnezeu. Va aduc aminte ca toate lucrurile la urma urmei nu se desfasoara dupa planul unui ierarh, a unei biserici, oricare ar fi ea si oricat de influenta ar fi, ci totul se desfasoara  in conformitate cu planul lui Dumnezeu pe care Dumnezeu l-a facut din vesnicie. Si in planul acesta a lui Dumnezeu, in toate ecuatiile acestea, in toata derularea si dinamica aceasta a planului lui Dumnezeu, Ierusalimul joaca un rol deosebit.

Am fost provocati cand in decembrie 2017  presedintele Statelor Unite a zis: Voi muta Ambasada Statelor Unite de la Tel Aviv la Ierusalim. Si probabil ca am zis unii dintre noi cum au zis si altii, ca mi se pare ca este un decret prezidential  si aproape toti presedintii Statelor Unite, cea mai influenta tara din lume, au incercat sa castige inimile evreilor cu bani din America, sa il voteze si sa-l sustina financiar prin faptul acesta- muta Ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. Si n-a facut-o nimeni. SI poate ne-am gandit ca si Trump va face la fel ca si ceilalti, doar slogane populiste. Da? Nu. In 14 mai,  dupa toate datele care sunt,  70 de ani de la proclamarea statului Israel,  7 cifra asta care e interesanta in toata ecuatia, prima ambasada care se va muta se pare ca este Statele Unite, de la Tel Aviv la Ierusalim.

Si asta spune foarte mult, sa stiti. Nu mai este mult si cel ce vine va veni. Suntem tot mai aproape de momentul acela in care Hristos Domnul REVINE la Ierusalim. A intrat in urma cu 2000 de ani, implinind o profetie, o profetie cu implinire etapizata si perspectiva este cu totul alta. Ierusalimul, va spuneam, un oras important. Evreii tin foarte mult la Ierusalim si va aduc aminte- citam foarte mult din Psalmul 122:1-3,6

Mă bucur când mi se zice;
„Haidem la Casa Domnului!”
Picioarele mi se opresc
în porţile tale, Ierusalime!
Ierusalime, tu eşti zidit
ca o cetate făcută dintr-o bucată!

6 Rugaţi-vă pentru pacea Ierusalimului!
Cei ce te iubesc să se bucure de odihnă.

Psalmul 137, Psalm scris in robia babiloniana vers 5-6

Dacă te voi uita, Ierusalime,
să-şi uite dreapta mea destoinicia ei!
Să mi se lipească limba de cerul gurii,
dacă nu-mi voi aduce aminte de tine,
dacă nu voi face din Ierusalim
culmea bucuriei mele!

Daniel se ruga de 3 ori pe zi cu fata spre Ierusalim pentru ca in constiinta lor, a evreilor, nu numai a evreilor mesianici, a evreilor, are un rol important. In aceasta seara va invit sa ne uitam si sa avem si o alta perspectiva. [Fragment din primele 9 minute, mai sunt aprox 37 de minute din mesaj]

Tinerii Philadelphia – Iehova Elohim

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: