Realitatea.net – Drepturile homosexualilor revin în atenția Parlamentului

 

Cititi – Senatorul Titus Corlățean:Am ajuns ca noi să nu mai avem dreptul să ne exprimăm public și să vorbim de Dumnezeu. Declarație fără echivoc față de căsătoriile homosexuale: refuz să legalizez păcatul în România.

Drepturile homosexualilor revin în atenția Parlamentului, după ce a fost depus un nou proiect pentru oficializarea relațiilor dintre persoanele de același sex. Este a treia încercare. Primele două au fost respinse pe motiv că societatea nu e pregătită pentru așa ceva. Și acum aleșii neamului au rețineri. Fostul ministru de externe Titus Corlățean spune că, cităm, refuză să legalizeze UN PĂCAT.

Social democrații au readus în atenție ideea parteneriatului civil, la pachet cu familia tradițională, pe care o vor scrisă negru pe alb, în Constituție. Și l-au delegat pe ministrul afacerilor europene să se ocupe de forma legii. Același lucru l-a făcut deja o deputată independentă. Oana Bâzgan a depus la Parlament o lege prin care doi homosexuali își pot oficializa relația la primărie.

„Nu aş vrea să fiu forţat să legiferez ce scrie într-o carte foarte preţioasa, Biblia, şi să legiferez un pacat”, a spus Titus Corlăţean.

Și liberalii au conservatorii lor. Cei mai cunoscuți sunt secretarul general al partidului, Robert Sighiartău, și vicepreședintele Camerei Deputaților, Ben Oni Ardelean. Cei mai mulți PNL-iști au, însă, vederi mult mai largi.

Gabriel Andronache, deputat PNL, a spus că în opinia sa, legea trebuie adoptată. Deschisă a fost şi Viorica[Florica] Cherecheş. Întrebată ce ar face dacă ar fi cu copilul lângă un cupl gay, aceasta a spus: „Sunt lucruri care se întamplă, există în societate, nu putem să dăm cu ceva în ei” .

Politicienii din opoziție spun că amestecarea parteneriatului civil cu tema referendumului pentru redefinirea familiei e neinspirată și inutilă. Referendumul pentru redefinirea familiei ar putea fi organizat luna viitoare.

Afla mai mult – REALITATEA.NET

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    apr. 02, 2018 @ 02:46:41

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: