Site american: România este aproape gata pentru referendumul pentru familie. Adina Portaru: Noțiunea de soți va fi încețoșată dacă parteneriatele civice sunt adoptate înainte de desfășurarea referendumului

Subiectul referitor la referndumul pentru revizuirea Constituției a ajuns până în SUA. Site-ul world.wng.org dedică un amplu material cazului, dar amintește și despre declarația liderului PSD Liviu Dragnea de a legifera parteneriatul civil.
„La începutul acestei luni, 40 de membri ai Parlamentului European au trimis o scrisoare președintelui român Klaus Iohannis, solicitându-i să organizeze un referendum cu privire la definirea căsătoriei.
Acum doi ani și jumătate, 3 milioane de români, mai mult de 15% din populația țării, au semnat o inițiativă cetățenească prin care cere Parlamentului să modifice constituția pentru a defini căsătoria ca fiind uniunea unui bărbat și a unei femei. După numeroasele provocări juridice și tehnice, vicepremierul Paul Stănescu a declarat că referendumul ar putea fi organizat încă din luna mai.
Cu această ocazie, liderul Partidului Social Democrat, condus de Liviu Dragnea, a propus guvernului să discute legalizarea parteneriatului civil, notând că țara nu ar trebui „să nu examineze situația unei minorități în România”.
acesta susține că parteneriatele civile oferă o alternativă pentru cuplurile de același sex fără a eroda definiția căsătoriei.
Adina Portaru, consilier local și juridic al biroului de la Bruxelles al ADF International, partenerul global al Alianței Apărării Libertății, spune „noțiunea de soți va fi încețoșată dacă parteneriatele civice sunt adoptate înainte de desfășurarea referendumului”.
Aceasta a mai spus că votul trebuie să aibă loc în curând.
„Problema este că am vorbit timp de doi ani”, a spus Portaru. „Oamenii nu știu ce să gândească”. Portaru, la fel ca cei 40 de membri ai Parlamentului European, consideră că guvernul trebuie să dea o voce democratică cetățenilor săi care cred că căsătoria ar trebui să fie rămân uniunea unui bărbat și a unei femei”, se arată pe site-ul american.
Klaus Iohannis este însă ironic când vine vorba despre acest referendum: „Luna mai e o lună frumoasă, nu știu dacă și pentru referendum. Nu cred că e niciun motiv de grabă”, a declarat președintele Klaus Iohannis.
Camera Deputaților a adoptat, în 9 mai 2017, cu 232 voturi „pentru”, 22 de voturi „împotrivă” și 13 abțineri, inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției pe tema definiției familiei, astfel că, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituție urmează să aibă următoarea formă: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.
Inițiativa a fost trimisă Senatului pentru dezbatere și vot.
Afla mai multe – ACTIVE NEWS

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    apr. 02, 2018 @ 02:47:30

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: