Mai ai tu (templul trupului) si (templul bisericii tale locale) nevoie de curățire?

sursa  photo

Lucrarea de curățire din biserică nu o poate face nici un om, nici un lider, nici un pastor/predicator, nici o altă mână binevoitoare si reformatoare- revoluționară. Singura mână autorizată să isi curătească Templul si Biserica (mireasa Sa) este mâna care a fost fixată pe o cruce.
Mai ai tu (templul trupului) si (templul bisericii tale locale) nevoie de curățire?
Luni, vedem ca Mantuitorul nu ataca paganii, nici idolatrii, ci El ataca Templul. El ataca inima iudaismului. Ataca sufletul natiunii Israel. Ii confrunta pe cei mai respectati, cei mai inalti si cei mai de incredere dintre toti oamenii din tara, aceia care in mod aparent il slujeau pe Dumnezeu. El ataca lucrul cel mai corupt din toate lucrurile din Ierusalim si anume – Religia…..

Evreii văzându-l de-a lungul vieții cum are puteri miraculoase asupra bolilor, morții si demonilor, că putea sa facă mâncare din pietre si din apa vin, ei vedeau pe Isus ca un ULTIM ELIBERATOR- care i-ar fi eliberat d.p.d.v. militar, politic, economic si social.
Asa că trebuie să vă puneți un pic in mintea evreilor- Pentru ei un mare rege însemna – Libertate- Prosperitate-Înfrângerea Dușmanilor si Sărbătoare.

Exista in ei o adâncă dorință sa fie conduși de un lider bun, un erou național. O mare cantitate de învățătură in VT. este in jurul căutării acestui rege. Moise( ca lider) nu reușește, falimentează si nu intra in Tara promisa. David nu reușește nici el atunci când cade in adulter si are revoltă in propria sa familie. Solomon eșuează din pricina multor sale sotii (si a multor alte motive). Si întrebarea lor legitima era : Cum putem găsi un REGE bun si puternic, dar care nu permite ca măreția si puterea să se oprească la el. Adică cum spunem noi mai pe românește, un om care nu lasa ca puterea sa i se urce la cap?
Si când l-au vazut pe Isus că vine smerit pe un măgăruș se gândeau că El poate fi. Insă așteptările lor erau exagerate, ireale si iraționale.

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: