Studiu: Creștinismul, pe cale de dispariție. Care sunt țările europene în care tinerii nu se mai roagă

Europa este un loc extrem de divers în ceea ce privește cultura, limba și mai ales religia. O analiză socială europeană din perioada 2014-2016 a constatat că, pe tot continentul, există o diferență enormă în ceea ce privește procentul tinerilor care spun că nu au nicio religie. Dacă polonezii rămân cei mai apropiați de religie, cehii se laudă cu cel mare mai procent de tineri care spun că nu au nicio religie.
Expertul în statistică Niall McCarthy spune că studiul arată că tinerii din Polonia sunt încă destul de religioși, doar 17% dintre respondenții cu vârste între 16-29 ani neasociiind-se cu nici o religie.
Situația este mult diferită în Regatul Unit și în Țările de Jos, unde 7 din 10 din tinerii chestionați afirmă că nu au nicio religie, scrie zerohedge.com.
Republica Cehă este țara cu cel mai mare procent de tineri,  91%, care au afirmat că nu au nicio religie. Cehii sunt urmați de estonieni, 80% dintre tinerii chestionați declarând că nu sunt credincioși, și de suedezi (75%) se identifică neaparținând niciunei religii.
Află mai mult – ACTIVE NEWS

6 comentarii (+add yours?)

 1. supravietuireaz
  apr. 03, 2018 @ 14:34:29

  N-au nici o religie?
  OK, in curand or sa aiba.

 2. JohnCh
  apr. 03, 2018 @ 21:12:34

  Nu se regăsesc românii in studiul de mai sus ?.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: