EVZ.ro – Polonia, țară de AZIL pentru norvegienii care FUG să-și SALVEZE copiii de Barnevernet

Photo Stop Barnevernet Facebook group

Problema norvegiană este cunoscută în Polonia prin intermediul emigrației poloneze. Presa vorbește și scrie deseori despre dramele familiilor cărora Barnevernet le confiscă copiii.

O norvegiancă așteaptă cu emoție decizia ministrului de Externe de la Varșovia în legătură cu solicitarea sa de azil în Polonia. Decizia șefului diplomației polonez Jacek Czaputowicz în legătură cu solicitarea Siljiei Garmo trebuia să fie anunțată inițial în februarie, apoi pe 28 martie, însă ministrul și-a acordat un nou termen de reflecție până la jumătatea lunii aprilie.

Oficiul polonez pentru străini a emis un aviz favorabil, confirmând că cetățeana din Norvegia se confruntă în țara natală cu un risc grav la adresa drepturilor sale familiale și că aceste drepturi în general nu sunt respectate în țara scandinavă, scrie BVoltaire.

Norvegia este chemată în acest moment să răspundă în fața Curții pentru Drepturile Omului în opt cauze legate de copii „confiscați” anuziv din sânul familiilor lor de serviciile sociale, celebrul Barnevernet.

Silje Garmo nu este prima norvegiană care se refugiază în Polonia cu copiii, dar este prima care a depus cerere de azil. Ea a ajuns în Polonia în mai 2017, cu fiica sa Eira, care are astăzi 14 luni. Ea se teme că Barnevernet, oficiul de protecție a drepturilor copiilor, îi va anula dreptul asupra copilei, pe care o crește singură.

Femeia a fost acuzată de funcționarii Barnevernet că abuzează de medicamente analgezice și că are un stil de viață neregulat.

Locuind astăzi în apropierea Varșoviei, „Silje Garmo nu dă deloc impresia unei mame căreia ar trebui să i se ia copilul”, scrie ziaristul Olivier Bault, de la BVoltaire. Micuța Eira este liniștită și zâmbitoare și se comportă ca orice copil de vârsta ei.

Așa cum românii au aflat pe pielea lor, răpirea copiilor de către Stat a devenit o practică curentă în Norvegia….

Află mai mult – http://evz.ro/polonia-azil-norvegienii-fug-copiii-barnevernet.html

2 comentarii (+add yours?)

 1. GHITA LAVRIC
  apr. 04, 2018 @ 17:19:01

  ISTORIA SE REPETA
  13. Cand s-a vazut balaurul aruncat pe pamant, a inceput sa urmareasca pe femeia care nascuse copilul de parte barbateasca.

  14. Si cele doua aripi ale vulturului celui mare au fost date femeii, ca sa zboare cu ele in pustiu, in locul ei unde este hranita o vreme, vremuri si jumatatea unei vremi, departe de fata sarpelui.

  15. Atunci sarpele a aruncat din gura apa, ca un rau, dupa femeie, ca s-o ia raul.

  16. Dar pamantul a dat ajutor femeii. Pamantul si-a deschis gura si a inghitit raul pe care-l aruncase balaurul din gura.Apoc c 12

  –// ,,16. Dar pamantul a dat ajutor femeii.///
  Intotdeauna cand puterea raului se ridica sa atace familia , fie ca a fost familiile din timpul lui Moise, sau a lui Iosif si Maria, in chip providential sa gasit un PAMANT care sa dea ajutor ..
  Atunci au fost moasele, apoi Egiptul, candva America a fost ocrotirea pelerinilor persecutati , iar acum Polonia, despre care se poate spune ca este ecoul glasurilor si rugaciunilor romanilor uniti in actiunile proFamilie, si se pare ca >//

  Strigatele si lacrimile multor mame ,,Strigatele acestea, s-au suit pana la Dumnezeu. (Exod.2:23)
  –,,Domnul a zis: „Am vazut asuprirea poporului Meu, care este in Egipt, si am auzit strigatele pe care le scoate din pricina asupritorilor lui; caci ii cunosc durerile. (Exod.3:7)

 2. octavpelin
  apr. 05, 2018 @ 03:13:04

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: