Președintele statului Honduras va fi primul șef de stat care va participa la ceremonia a 70 de ani de Independență a Israelului

Trad. Agnus Dei Sursa –  https://www.haaretz.com/israel-news

Președintele statului Honduras va fi primul șef de stat care va participa la ceremonia a 70 de ani de Independență a Israelului.

Președintele Juan Orlando Hernández Alvarado de Honduras va participa la ceremonia de marcare a celei de-a 70-a ediții a Zilei Independenței Israelului, a spus miercuri ministrul Culturii și Sportului, Miri Regev. Presedintele Hernandez a confirmat participarea sa la ceremonia de aprindere a torței de pe Muntele Herzl din Ierusalim  cu ocazia ceremoniei Zilei Independenței statului Israel.

Regev a anunțat participarea președintelui Honduran folosind salutul spaniol „Bienvenido” („bunvenit”) și a adăugat că este „fericită și mândră că va găzdui pe președintele Hondurasului, care este și un absolvent al lui MASHAV”.

Anul acesta va fi prima dată când un șef de stat străin participă la ceremonia de aprindere a torței pentru sărbătorirea anuală a Zilei de Independență a Israelului. Hernández va participa la eveniment alături de reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare din Israel (cunoscută în ebraică prin acronimul său, MASHAV), unde a urmat un curs în 1992. Este primul absolvent al programului care a devenit președinte.

Honduras s-a gândit la mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, de când președintele american Donald Trump a recunoscut orașul ca capitala Israelului în decembrie anul trecut. Honduras a fost una dintre puținele țări la Natiunile Unite, care au susținut decizia Statelor Unite de a reloca ambasada la Ierusalim, unde atât Adunarea Generală, cât și Consiliul de Securitate au votat cu o majoritate covârșitoare împotrivă (totuși rezoluția care a respins această mutare a fost anulată de americani cu ajutorul dreptului de veto).

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: