Vinerea Patimilor – Când Dumnezeu l-a părăsit pe Dumnezeu – de Nicolae.Geantă

Foto Wikiart.org

Niciun teolog nu poate explica în mod satisfăcător ce s-a întãmplat la nivelul Trinității în cea mai neagră vineri de la creație. Tot ce-a rămas e strigătul de durere al Fiului după Tatăl Său…
Batjocură. Oameni respingători. Preoți plini de ură. Sânge. Piroane de 8 în mâini. Sentiment de rușine. Gol pușcă în fața mamei. Și a mii de femei. Buze arzând. Sete. Plămânii abia mai respiră. Gâtul nu mai poate fi mișcat! Rănile se inflamează în jurul piroanelor. Capul vâjãie. Inima a luat-o la galop. Totul e continuuă durere. Dar cea mai mare site că a rămas singur. Singur între atât de mulți! Chiar și tâlharii răstigniți alături îl batjocoresc!
Un strigăt sfâșie Cerul: “Eli, Eli, lama sabactani!”. “Dumnezeul meu, Dumnezeul meu pentru ce m-ai părăsit?”. E cea mai enigmatică rugăciune pe care o rostește Hristos. Dumnezeu l-a părăsit pe Dumnezeu. E singura rugăciune din cele 4 Evanghelii când Isus vorbește formal și distant: “Dumnezeu” în loc de “Ava” (în loc de “Tati”). O ruptură de neconceput. Fiindcă Fiul a simțit ca Tatăl îl părăsise!
CS Lewis zicea că “retragerea lui Dumnezeu îi doare cel mai mult pe cei care sunt cel mai aproape de El”. Iată de ce Dumnezeu Însuși, devenit om, suferă incomparabil mai mult când e părăsit de Dumnezeu. E greu când îți întorc spatele colegii, vecinii, prietenii. Dar când nu îți mai vorbește soția? Familia? Tata? E insuportabil de dureros.
Niciun teolog nu poate explica în mod satisfăcător ce s-a întãmplat la nivelul Trinității în cea mai neagră vineri de la creație. Tot ce-a rămas e strigătul de durere al Fiului după Tatăl Său, zice Philip Yancey. Dar, i-o fi ușurat oare durerea?
Nu știu unde a privit Hristos când i-au bătut piroanele in palme. Dar sunt de acord cu Max Lucado care spune că a privit zapisul cu păcatele noastre. La Golgota era atârnat un catastif cu greseli sub privirea Cerului întreg. Care odată cu țâșnirea sângelui din palmă sunt acoperite! Păcatele noastre sunt șterse!
Nu știu unde a avut punct de sprijin Isus după ce a simțit că e părăsit de Tatăl….
CONTINUARE aici – https://nicolaegeanta.blogspot.com/2018/04/vinerea-patimilor-cand-dumnezeu-l.html

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    apr. 07, 2018 @ 03:08:53

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: