Florin Ianovici – „Pentru ce căutaţi între cei morţi pe Cel ce este viu? „

E timpul să ne împăcăm unii cu alții.
E timpul să ne împăcăm cu Dumnezeu.
E timpul să slujim cu lepădare de sine. 

Să crezi că politica e stăpâna lumii, iar prin ea poți reduce la tăcere glasul rugăciunii, al Bibliei, al credincioșilor născuți din nou prin sângele ispășirii de la Golgota, e ca și cum din nou Goliat ar păși împotriva lui David. Nu ați învățat lecția?

„Pentru ce căutaţi între cei morţi pe Cel ce este viu? ”

Când l-au pus pe Isus în mormânt au îngropat acolo și o parte din Petru. Să nu mai ai timp să îți ceri iertare de la cei cărora le-ai greșit, înseamnă să mori și tu odată cu ei. Astăzi e un timp bun să spuneți: îmi pare rău și iartă-mă.

Să crezi că poți înmormânta adevărul, că poți înăbuși prin viclenie lumina să răsară e prostie pur și simplu. Nu poți sărbători Învierea fără de adevăr. Să trăim frumos ca în timpul zilei și să fim cinstiți cu noi înșine. Până mâine ai încă timp să îți plângi păcatele, să îți mărturisești vina pentru că Adevărul oricum va ieși din mormânt și va lumina. Mai devreme sau mai târziu.

Când l-au pus pe Isus în mormânt și-au frecat mâinile de bucurie cei ce făcuseră din religie o sursă din a-și umple buzunarele. ,,Pericolul’’ trecuse. Nimeni nu le mai tulbura acum jocurile de culise, iar lucrurile reveniseră la ,,normal’’. Dar Isus nu e doar un mesager, ci e Însăși Mesajul, Isus nu doar a rostit adevărul, ci e Însuși Adevărul.

Voi cei care iubiți arginții, strângeți-i tare la piept pentru că e tot ce veți avea vreodată. Pentru săracii lumii acesteia Hristos oferă aurul credinței.

Să crezi că sabia și sigiliul Romei sau al celor de la Bruxelles vor închide gura credinței e dovada unei naivități și mândrii fără egal. Să crezi că politica e stăpâna lumii, iar prin ea poți reduce la tăcere glasul rugăciunii, al Bibliei, al credincioșilor născuți din nou prin sângele ispășirii de la Golgota, e ca și cum din nou Goliat ar păși împotriva lui David. Nu ați învățat lecția? Nu vă mai puneți nădejdea în armura, înălțimea și experiența lui Goliat, ci mergeți alături de David și psalmul lui: ,,Domnul este Păstorul meu, nu mă tem de niciun rău.’’

E timpul să ne împăcăm unii cu alții.
E timpul să ne împăcăm cu Dumnezeu.
E timpul să slujim cu lepădare de sine.
E timpul să dăm lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu și să ne punem toată încrederea în El.

E timpul Învierii.

Hristos e Viu în vecii vecilor.

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    apr. 08, 2018 @ 01:51:30

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: