FRANȚA – Crește numărul convertirilor la creștinism, inclusiv printre musulmani. Peste 4.200 de adulți au fost botezați în apă cu ocazia sărbătorii Paștelui

Ei fac acest pas al convertirii, care,  este în primul rând o întâlnire personală cu Hristos”. Nu întotdeauna însă este posibil ca aceste convertiri să fie făcute publice din cauza pericolului represaliilor la care se expun familiile celor care au ales să se convertească. 

Crește numărul convertirilor la creștinism, inclusiv printre musulmani.  Franța se trezește după apelul celor 100 de intelectuali împotriva „apertheid-ului islamist”?

Două știri care vin din Franța secularizată au trecut oarecum neobservate.
Prima, preluată de site-ul Foglio, referă la botezul a peste 4.200 de adulți cu ocazia sărbătorii Paștelui catolic.
Acest lucru înseamnă o „creștere cu 40% față de media botezurilor ultimilor zece ani”, după cum susține Conferința Episcopilor Franței (Cef). Aceste cifre  ne spun însă și mai mult când vine vorba de media vârstei celor care s-au creștinat: „Aproximativ 60% dintre adulții botezați au vârste cuprinse între 18 și 35 de ani.  De asemenea, 53% din cei care s-au botezat provin din familii cu tradiție creștină, 22% din zona familiilor „fără nicio religie” (o creștere de 35% comparativ cu datele din ultimii zece ani) iar 7% provin  din nucleele culturii islamice” , a indicat părintele Vincent Feroldi, directorul Serviciului Național de Relații cu Musulmanii din cadrul Cef. (Ver. https://international.la-croix.com/news/easter-baptism-for-4-258-in-france/7174)
Cea de-a doua cifră este poate și mai importantă deoarece, așa cum a subliniat Feroldi, este vorba de migranții care, în multe din cazuri, ajunși în Franța, „descoperă că, spre deosebire de țările lor de origine, aici există o mai mare libertate religioasă”. Din acest motiv, ei fac acest pas al convertirii, care, spune Feroldi,  este în primul rând o întâlnire personală cu Hristos”. Nu întotdeauna însă este posibil ca aceste convertiri să fie făcute publice din cauza pericolului represaliilor la care se expun familiile celor care au ales să se convertească. De aceea, sacramentul este împărțit „cu o anumită discreție, nu în noaptea de Paști, sărbătoare care are o dimensiune publică și festivă foarte puternică”.
Apelul intelectualilor
 A doua informație despre care aminteam este manifestul pubicat  în ziarul Le Figaro și semnat de o sută de intelectuali francezi împotriva noului toatalitarism islamic. Printre semnatari, chiar și gânditori de nivel înalt, precum Rémi Brague, Alain Finkielkraut, Jean-Pierre Le Goff, Georges BENSOUSSAN, Pascal Bruckner, Pierre Nora, Robert Redeker, Boualem Șansal, Pierre-André Taguieff.
„Noul totalitarism islamist încearcă să câștige teren prin toate mijloacele și să treacă drept o victimă a intoleranței. A fost posibilă observarea acestei strategii acum câteva săptămâni, când uniunea profesorilor SUD EDUCATION 93 a propus un stagiu de formare, inclusiv ateliere de reflecție,  privind «rasismul de stat» interzis «albilor». Unii moderatori erau membri sau simpatizanți ai „ Colectivului contra Islamofobiei din Franța” și ai Partidului indigenilor împotriva Republicii. Exemplele de acest tip s-au înmulțit în ultima vreme. De asemenea, am aflat că cea mai bună modalitate de combatere a rasismului ar fi separarea raselor. Dacă această idee ne ofensează, este pentru că suntem republicani.
Afla mai mult – ACTIVE NEWS

7 comentarii (+add yours?)

 1. Mike Olari
  apr. 09, 2018 @ 22:39:54

  A republicat asta pe DREPTATE ÎN DRAGOSTE.

 2. GHITA LAVRIC
  apr. 10, 2018 @ 02:23:53

  Slava Domnului, si cinste crestinilor care au putut sa vada si sa creada dincolo de mesajele de invrajbire mediatice propagate asiduu de presa , multe date doar de interese de rating si comerciale sa-si vanda marfa ideologica si sa faca bani..
  Pana la urma pentru ce este presa crestina , daca nu pentru o altfel presa , altfel de stiri, si o interpretare a evenimentelor mult superioara oamenilor firesti si corupti, care sunt interesati mai mult de bani si imagine ..
  Poate fi adevarat ca vrajmasul are si un plan cu aceste invazii, dar Domnul lucreaza tocmai asa schimband raul in bine , prin crestini cu credinta si plini de iubire care inteleg timpurile si vremurile care le traim , si nu stau nepasatori, lasandu-se manipulati de vraja presei si a lumii,
  //,,Caci, daca vei tacea acum, ajutorul si izbavirea vor veni din alta parte pentru iudei, si tu si casa tatalui tau veti pieri. Si cine stie daca nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la imparatie?” (Est.4:14)”

 3. liliana
  apr. 10, 2018 @ 03:43:31

 4. supravietuireaz
  apr. 10, 2018 @ 05:27:54

  se infiltreaza, nu va bucurati, fiti vigilenti.

  • rodi
   apr. 10, 2018 @ 11:24:31

   cei 7% care s-au botezat reprezinta aprox 300 de musulmani convertiti. Doar ei si Dumnezeu stiu cat de sinceri sunt, dar ca sa credem ca infiltreaza ar trebui sa negam puterea lui Dumnezeu de a mantui dintre musulmani. Daca Dumnezeu a dat viziuni unora in Orientul Mijlociu si cu riscul vietii lor s-au convertit si ii slujesc, crezand in Isus ca Mesia si Mantuitor, atunci nu este greu sa credem ca si in Europa Dumnezeu mantuie musulmani pentru ca El este iubitor si iubeste oamenii care i-a creat din toate popoarele.

 5. octavpelin
  apr. 11, 2018 @ 03:14:50

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: