Reportaj: Marșul pentru Viață Timișoara 2018

Cultele creștine și organizatorii Marșului din Timișoara, precum și mulți alți organizatori sunt în unanim acord că miza principală a Marșului este determinarea și încurajarea politicienilor de a munci la îmbunătățirea și încreștinarea legislației în sensul protecției vieții, a natalității și a familiei – așa cum s-a făcut și s-a reușit în multe țări ale lumii.

Spicuiri din discursurile rostite la Timișoara, 24 martie 2018

Concert - Marsul Invierii -Parcul Rozelor Timisoara 9Aceasta este perspectiva corecta din care trebuie să privim pe orice om, fie el născut sau pe cale să se nască! Domnul Pastor Ticu Leontescu a reiterat câteva episoade biblice ”discrete, sensibile și duhovnicești” când la nașterea lui Cain Adam a exclamat ”am obtinut un om cu ajutorul lui Dumnezeu!”. De mai multe ori apare expresia în vechiul Testament:  ”a venit un om trimis de Dumnezeu”.

A urmat o mărturie prin care am aflat că fetița Beatrice trebuia să fie avortată, căci medicilor li s-a părut că va fi un monstru. Însă ea s-a născut sănătoasă tun și în ziua de azi are 9 ani și îl laudă pe Dumnezeu!

„Doamne tu m-ai țesut în pântecele mamei mele, te laud că sunt o făptură așa de minunată. Minunate sunt lucrările tale.”

Pastorul Adi Magheț a arătat că Dumnezeu poate da biruința atât printr-un număr mic cât și printr-un număr mare.

Is1.15. Mâinile voastre sunt pline de sânge”. Pr. Ioan Chișărău, președinte al Asociației Darul Vieții a citat:

„Spălaţi-vă, purificaţi-vă deci şi curăţaţi-vă!
Îndepărtaţi răul faptelor voastre dinaintea ochilor mei!Încetaţi să faceţi răul!”

Iată câteva fapte încurajatoare din lumea politică:

  1. Polonia a interzis avortul în 1993. Anul trecut Isus Cristos a fost proclamat la nivelul conducerii de stat Regele Poloniei.
  2. Donald Trump a vrut să reducă vârsta avortului la 14 săpt.
  3. Conferința Episcopală a excomunicat pe senatorii catolici care au votat împotriva restricționării avortului.
  4. 19 ianuarie a fost proclamată Ziua sfințeniei vieții în SUA.

Lansăm o idee fraților parlamentari, guvernanților și președintelui României. Lansăm ideea revizuirii Constituției României: Copilul nenăscut să fie proclamat persoană umană cu dreptul la viață din momentul concepției!

Cel mai mare act de patriotism pe care politicienii îl pot face ar fi să proclame acest adevăr: copilul este persoană umană din momentul concepției. Ei pot să-l facă, dacă vor, în anul marelui centenar când sărbătorim 100 de ani de la Unire. 

Alex Neagoe, pastor mărturisește: apărarea vieții necesită sacrificii; anul acesta decorul e altfel, e mai frig, mai zăpadă; apărarea vieții copilului nenăscut cere sacrificii, în toate cazurile; uneori ele sunt mai mari. De ex. resurse materiale limitate, sacrificiu de imagine pentru adolescente, curajul sacrificiului.

Rolul nostru nu e doar să spunem vorbe frumoase. Suntem datori să sprijinim femeile, familiile pentru care sacrificiul aducerii pe lume este mai mare.

Altfel suntem niște sfințișori care doar spunem ce trebuie făcut.

Dumnezeu să ne dea înțelepciunea și voința de a ști cum să sprijinim o mamă care are nevoie să-i stea cineva alături!

Vestea bună este că viața învinge, oricât ar fi zăpada de multă, vine o vreme când vine primăvara, viața învinge!

Suntem aici nu ca înfrânți, nu ca învingători, căci lupta va avea izbândă!

Afla mai mult – CULTURA VIETII

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: