Trei petiții online le cer Guvernului, Parlamentului și Președinției Ucrainei să nu adopte în legislația țării ideologia genului promovată de Convenția de la Istanbul

La cererea Avocatului Poporului din Ucraina, pe 28 martie 2018, Președinția Ucrainei a șters de pe site-ul propriu o petiție cetățenească online care cerea sistarea măsurilor de introducere în legislația Ucrainei a prevederilor Convenției de la Istanbul.

Convenția, inițiată de Consiliul Europei sub pretextul combaterii violenței domestice, promovează conceptul de gen ca simplu construct social, fără legătură cu sexul biologic, și cere reeducarea populației în spiritul acestei ideologii.

În timp ce liderii religioși cer ca Ucraina să nu se ratifice Convenția de la Istanbul, comisarii europeniinsistă ca această țară să grăbească procesul de ratificare.

Petiția ștearsă de pe site-ul Președinției Ucrainei era foarte aproape de a întruni numărul de 25.000 de semnături, ceea ce ar fi obligat instituția la un răspuns oficial. Avocatul Poporului a pretins însă că aceasta incita la discriminarea și restrângerea drepturilor persoanelor transgender și de orientare homosexuală. În realitate, petiția cerea restrângerea propagandei pro-homosexualitate și promovarea familiei naturale în sistemul de învățământ.

Petiții similare sunt semnate de câte 24.000, respectiv, 27.000 de persoane și pe site-urile Parlamentului și Guvernului din Ucraina. Petiția de pe site-ul guvernului menționează ce anume implică aderarea la principiile Convenției de la Istanbul:

  1. Schimbări în sistemul de învățământ. Normativizarea comportamentului homosexual și educarea copiilor în școlile publice în acest sens (articolul 102 alineatul 3 din Convenție).
  2. Utilizarea mijloacelor de informare în masă pentru promovarea homosexualității (articolul 102 alineatul 4).
    Legalizarea parteneriatului civil pentru cupluri de același sex (articolul 105, paragraful 6).
  3. Permisiunea garantată copiilor de a-și alege genul fără legătură cu sexul lor biologic (articolul 105, paragraful 7).
  4. Acordarea dreptului de a fi donatori de sânge pentru prostituate, homosexuali, dependenții de droguri (articolul 105, paragraful 11).

În legătură cu ștergerea petiției de pe site-ul Președinției, Maksym Vasin, Directorul Institutului pentru Libertate Religioasă din Ucraina, a scris pe contul personal de Facebook:

Dacă cetățenii ucraineni nu au voie să-și exprime opinia despre anumite fenomene sociale sau procese legislative, li se încalcă dreptul la libera exprimare a opiniei și sunt ei înșiși discriminați. În timp ce susținătorii ideologiei gender se bucură de acest drept fără nicio îngrădire, cei care au vederi conservatoare despre politicile de familie se confruntă cu restricții ale acestui drept.

Cetățenii nemulțumiți au ieșit în stradă la Kiev și au demonstrat pașnic într-un marș care a pornit de la Consiliul de Miniștri și a mers spre sediul Președinției Ucrainei. Vom reveni cu amănunte.

SURSA – CULTURA VIETII

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: