Creștinii din Siria cheamă la o zi de post și rugăciune pe 13 aprilie 2018

Vă încurajăm să vă rugați alături de și pentru frații noștri creștini din Siria. Faceți din această vineri un timp special de mijlocire pentru creștinii sirieni. Rugați-vă pentru pace, chiar și în acest ceas înaintat. Rugați-vă ca credincioșii să poată rezista, să stea tari în credință, să își pună speranța în promisiunea lui Dumnezeu: „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.’”

În timp ce SUA, Franța, Marea Britanie și posibil și alte țări se pregătesc să atace Siria, și cu perspectiva unui răspuns militar din partea Rusiei și al Siriei, creștinii din Siria se pregătesc pentru un moment critic pentru ei și viitorul lor în acea țară.

Creștinii sunt preocupați pentru toți concetățenii lor, în special din cauză că probabilele atacuri cu rachete vor viza în special capitala Damasc și alte regiuni unde creștinii sunt o minoritate importantă. Mamele sunt în special preocupate în fiecare zi, când își trimit copiii la școală, întrebându-se dacă îi vor vedea din nou, sperând să fie alături de ei în eventualitatea unei lovituri de rachetă.

Liderii creștini sirieni fac apel ca ziua de vineri 13 aprilie să fie o zi de post și rugăciune. Un lider creștin mărturisea că creștinii din Siria cred cu putere că Dumnezeu este cu ei, așa cum a fost de-a lungul celor șapte ani de război de până acum.

În ciuda sutelor de mii de victime, morți sau răniți, în ciuda faptului că atâtea milioane au fost nevoiți să se refugieze, fie în interiorul țării, fie fugind spre alte țări, creștinii continuă să creadă și să-și afirme încrederea în Dumnezeu și în faptul că El îi va sprijini și îi va apăra, în faptul că El e suveran și că El este alături de ei în acest timp de mari încercări.

Creștinii sirieni fac apel la comunitatea internațională să găsească căi pentru pace. Ei fac apel și la creștinii din întreaga lume să se roage alături de ei, și pentru ei. Ei sunt preocupați că un război internațional pe teritoriul țării lor va devasta nu doar populația siriană, dar va fi și o catastrofă pentru comunitatea creștină din Siria și pentru toți creștinii din Orientul Mijlociu.

Într-adevăr, pericolul pentru creștinii aflați în țări musulmane ar putea fi și mai mare. Un lider creștin din Pakistan spunea luna trecută că un război în Orientul Mijlociu ar putea duce la declanșarea unor atacuri asupra creștinilor din Pakistan. Pentru că întotdeauna când Occidentul atacă țări musulmane, extremiștii musulmani răspund prin atacarea minorităților creștine vulnerabile.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/

Cititi –

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    apr. 13, 2018 @ 02:55:59

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: