Misionar în Africa din dragoste pentru copii

„Două zile după ce mi-am predat viața Domnului, acest predicator mi-a profețit la amvon. M-am înfuriat. El mi-a spus că voi merge în Africa. Eu nu voiam să merg în Africa. Ziceam că sunt alb, ce să caut în Africa? Apoi, mi-a spus că voi intra în război. M-am înfuriat așa de tare, încât voiam să îl bat măr pe acel predicator. Am ieșit din biserică, căci nu puteam să îl bat în biserică, și l-am așteptat afară. Eram gata să-l bat. Nu am să uit niciodată….

Ce faci când Dumnezeu te cheamă să slujești într-un loc unde nu vrei să mergi? În 1988, Sam Childers s-a confruntat cu această decizie dificilă. La scurt timp după ce Sam a devenit creștin, un predicator i-a profețit că va pleca într-o țară îndepărtată unde se va confrunta cu pericole. După 20 de ani, Sam reflectă asupra chemării și a lucrării sale de slujire care este activă și în prezent.

„Două zile după ce mi-am predat viața Domnului, acest predicator mi-a profețit la amvon. M-am înfuriat. El mi-a spus că voi merge în Africa. Eu nu voiam să merg în Africa. Ziceam că sunt alb, ce să caut în Africa? Apoi, mi-a spus că voi intra în război. M-am înfuriat așa de tare, încât voiam să îl bat măr pe acel predicator. Am ieșit din biserică, căci nu puteam să îl bat în biserică, și l-am așteptat afară. Eram gata să-l bat. Nu am să uit niciodată. Am început să îi zic să nu-mi mai spună că voi merge în Africa. El s-a uitat la mine și, zâmbind, a spus: „Vom vedea.” Asta s-a întâmplat în iunie 1992.

În toamna anului 1998 am ajuns în Sudan, Africa. Acum sunt un misionar cu normă întreagă. Locuiesc în Africa de 22 de ani. Am avut toate motivele să nu slujesc ca misionar. Aveam o companie de construcții de succes, 17 case și 8 magazine. Aveam totul în viață. Îmi planificasem deja viața. Aveam un plan. Plănuiam să mă pensionez la vârsta de 50 de ani, să mă relaxez.

Deodată, Dumnezeu m-a chemat să slujesc. Mi-a dat viața peste cap. Mi-am pierdut visul. Însă, de-a lungul anilor am avut parte de o experiență minunată. Acea chemare a devenit visul meu. Acum nu îmi pot imagina să trăiesc altfel. Am o firmă care construiește motociclete în SUA. Oamenii vin din întreaga lume. Am o clădire frumoasă de birouri și o firmă care construiește motociclete. Oamenii se întreabă de ce trăiesc în Africa. Muncitorii mei spun: „Voi nu vedeți fețele pe care le vede el.” Îmi place munca mea. Îmi place să ajut copiii. Inițial am avut un orfelinat, acum avem șapte și vom mai construi și altele. Zilnic, distribuim 12.000 de mese. Am construit șapte școli de-a lungul anilor. Acum mai construim o școală. Nu pot să îmi imaginez o viață diferită de cea pe care o duc acum.” a spus Sam Childers.
Stire difuzata in emisiunea Mapamond creștin 717. Ultimele știri creștine – http://alfaomega.tv/stiri

3 comentarii (+add yours?)

  1. octavpelin
    apr. 13, 2018 @ 02:52:32

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  2. Gabriela
    apr. 16, 2018 @ 18:11:37

    Urmariti filmul Machine Gun Preacher despre viata acestui misionar, pe Netflix.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: