Pastorul american ținut după gratii de 500 de zile continuă să slujească și în închisoare și vorbește despre credința lui în Isus Hristos

Isaia 41:10 – 10 Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.’

Pastorul american ținut după gratii de 500 de zile continuă să slujească și în închisoare….

Turcia a ținut după gratii un pastor american mai bine de 500 de zile. O acuzație l-ar putea condamna pe Andrew Brunson la închisoare pe viață. Ne rugăm să fie eliberat. Corespondentul din Orientul Mijlociu, Chris Mitchell, vine cu detalii.

Dosarul acuzației cuprinde 62 de pagini și îl acuză pe Andrew Brunson de spionaj militar, pretinzând că ar aparține unui grup terorist înarmat. Procurorii vor să-i dea 35 de ani de închisoare pastorului de 50 de ani.

Pe scurt, Turcia socotește convertirea ca fiind terorism. Nu au nicio dovadă că pastorul Brunson ar fi comis vreun delict. Faptul că el e creștin și pastor, pentru ei înseamnă terorism. Acestea sunt faptele comise.

Centrul American pentru Lege și Justiție îl reprezintă în instanță pe Brunson ,care a slujit ca pastor în Turcia fără niciun incident timp de 23 de ani.
După lovitura de stat eșuată în 2016, președintele turc Recep Erdoğan a înlăturat mulți oponenți politici.
Pastorul Brunson a fost unul din creștinii prinși în aceste arestări. Majoritatea pastorilor creștini au fost deportați, nu însă și pastorul Brunson.

Anul trecut Erdogan s-a oferit să-l dea pe Bruson în schimbul liderului turc exilat, Fethullah Gulen. Se presupune că Gulen ar fi organizat lovitura de stat. Mulți îl văd pe Brunson ca pe un pion în confruntarea politică cu mize mari între SUA și Turcia. În 2016, Casa Albă a anunțat că președintele

Donald Trump și vicepreședintele Pence au adus vorba de situația critică a pastorului Brunson de trei ori în cadrul întâlnirii avute cu președintele Turciei.
Este o situație fără precedent faptul că președintele Statelor Unite aduce în discuție această problemă de fiecare dată când discută cu președintele Turciei.

Între timp, Brunson are de suferit într-o închisoare turcească, lipsind la evenimente majore precum absolvirea școlii și, anul trecut, nunta fiicei sale. Într-o scrisoare recentă către soția sa, el și-a deschis inima. „Sunt tare descurajat. Rugați-vă pentru mine. Vă iubesc și nu reușesc să mă împac cu gândul că voi îmbătrâni în acest loc fără să vă am alături.”

„Mai mult ca orice, cred că trebuie să ne rugăm ca, în tot acest șuvoi, în toată această dramă, el să poată rămâne tare și în credință. Mai mult, să ne rugăm să primească pacea lui Dumnezeu în fiecare zi.” a spsu un slujitor creștin anonim.

Acest slujitor creștin, a cărei identitate a fost ascunsă din motive de securitate, spune că Brunson continuă să slujească și în închisoare și vorbește despre credința lui în Isus Hristos. El a adăugat: „Am reușit să vorbesc cu cineva de la biserica noastră care a fost în aceeași închisoare cu el și a spus că acest bărbat american vorbește încontinuu despre credința sa.”

Aproape jumătate de milion de oameni au semnat o petiție pentru eliberarea pastorului Brunson.
Dacă aceasta e o confruntare la nivel geopolitic, cazul lui Brunson trece dincolo de politică, asemenea apostolului Pavel când era în temniță.

„Desigur, nu e vorba doar despre el ci și despre lucrarea Domnului din Turcia și a ceea ce se întâmplă în Orientul Mijlociu. Până la urmă e la mijloc nu numai el, ci tot creștinismul. Într-un mod similar, apostolul Pavel a slujit ca martor pentru creștinătate, el fiind un simbol al mișcării lui Isus din acea vreme, iar el a stat cu capul sus. Cred că Andrew nu va fi cu nimic mai prejos.” a spus același slujitor creștin.
Stire difuzata in emisiunea Mapamond creștin 717. Ultimele știri creștine – http://alfaomega.tv/stiri

3 comentarii (+add yours?)

 1. GHITA LAVRIC
  apr. 13, 2018 @ 01:24:48

  MISIONARI DE VOIE sau de NEVOIE …

  //,,Am fost bolnav, si ati venit sa Ma vedeti; am fost in temnita, si ati venit pe la Mine.”..spunea Isus.. Matei c25

  La spitale tot mai trebuie sa ajungem, depinde cum , ca vizitatori la alti bolnavi , sau ca pacienti,sau anevoie la cei dragi si apropiati…
  Iar uneori alegem..
  Asa se poate spune pentru unii si despre inchisori, putem sa-i vizitam , sa facem ceva pentru cei ce au timp de reflexii fiindca sunt inchisi si multi sunt dispusi pentru lumina , si putem extinde pentru cei care sunt liberati de curand, sau cei inchisi in pacate…

  Oricum vom ajunge pe la ei, depinde cum ca misionari, sau care contribuie material spiritual, rugaciuni, > sau ca detinuti, sau mergand de nevoie pe la copii sau cei dragi noua…

  //,, Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile,” Matei 25,19
  Multi frati innaintasi au mers cu multa dragoste pana la sacrificiu ca misionari la popoare straine ,(desi presa vremii ii demonizau).. dar acum tot mai multi ne simtim bine in scaunele confortabile ale bisericilor… pana cand ?

  …Iata ca multimi de emiganti, sau de ce nu ,,trimisii Cerului” bat la portile oraselor si inimile crestinilor occidentali (ce mai casca a somn), si dincolo de fetele crispate de durere ura si saracie se ascund inimi receptive la dragostea lui Dumnezeu,
  Iar unii ca si copiii nostri nebagati in seama , mai sparg cate o cana (bomba) prin unele locuri…
  Trebuie sa vina si prin biserici sa dea desteptarea ?

  ..Paradocsul este ca islamicii, si nu numai, vin sa se aseze in bisericile parasite si goale ale fostilor crestini…
  Sa invete in scolile unde ar fi trebui sa invete copii nostri, floarea si comoara unui popor,… dar pe care mamele i-au ucis nevoind sa le strice confortul cu dragalasenia lor..

  Am putea extinde intelegerea si revelatia si la cuvintele Domnului..>
  //,, Am fost strain, si M-ati primit; //

  Oare cum ar suna in continuare reversul istoriei textelor revelatoare

  //35. Caci am fost flamand, si Mi-ati dat de mancat; Mi-a fost sete, si Mi-ati dat de baut; am fost strain, si M-ati primit;
  36. am fost gol, si M-ati imbracat; am fost bolnav, si ati venit sa Ma vedeti; am fost in temnita, si ati venit pe la Mine.”
  Trebuie sa simtim pe propria piele si a celor dragi numaidecat ?
  …Si oamenii stazii si copiii orfelinatelor…asteapta revelatia fiilor lui Dumnezeu…

  Poate nu este o intamplare ca avem atatia romani plecati in toate tarile, de voie, de nevoie (saracie) si este imbucurator ca au pus bazele atator biserici..si au cantat cantarile Sionului plangand pe un pamant strain…

  Iar uneori alegem…Mergem deschisi de dragostea divina..sau manati de imprejurarile si necazurile vietii…

  //40. Imparatul ne va zice: „Adevarat va spun ca, ori de cate ori ati facut aceste lucruri unuia din acesti foarte neinsemnati frati ai Mei, Mie Mi le-ati facut.” Matei 25http://bisericafilocalia.ro/lucrarea-cu-oamenii-strazii/

 2. octavpelin
  apr. 13, 2018 @ 02:55:28

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 3. dininimapentrutine
  apr. 13, 2018 @ 06:54:28

  A republicat asta pe Ciprian Barsan.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: