Știri „ceresti” – Multitudini de egipteni vin la Hristos după atacurile cu bombe împotriva Bisericilor

Trad. Agnus Dei – CHRISTIAN POST

Conducătorii creștini din Egipt au spus că multitudini de oameni vin la Hristos, în ciuda atacurilor cu bombe asupra bisericilor și a persecuțiilor pe care credincioșii le suferă, notând că oamenii din Occident adesea nu văd sau nu aud despre astfel de știri „ceresti”.

Rev. Sameh Hanna, pastor asociat la Biserica Evanghelică din Cairo, a fost printre un număr de credincioși care a vorbit luni cu Organizația creștină Premierul, din Marea Britanie, cu ocazia  marcării primului an de la bombardamentele duble din duminica Floriilor din țară, care a lăsat 45 de morți și 126 răniți.

„Starea de spirit este foarte, foarte bună în rândul creștinilor care trăiesc în Egipt, nu pentru că situația este bună sau rea – nu acesta este motivul.  Avem două feluri de știri – știri pământești, care sunt foarte urâte, foarte descurajatoare și mă gândesc că în Occident, primiți doar știrile pământești – o bombă aici sau acolo „, a spus Hanna.

„Dar există știri cerești, noi știm ce se întâmplă din punct de vedere spiritual, vedem lucruri pe care nu le vede toată lumea, vedem lucruri pe care nu le auziți, vedem mulțimea venind la cunoașterea lui Hristos din fiecare mediu social, si aceasta ne aduce bucurie.”

Rev. Andrea Zaki Stephanous, președintele comunității protestante din Egipt, a adăugat că credincioșii știu că alte atacuri ale grupului terorist Islamic, ISIS, sau al altor extremiști se pot întâmpla la biserică.

„Când securitatea știe că mă duc la o anumită biserică, va exista o dublă securitate, dar nu știi niciodată. Poți să te aștepți în orice moment ca cineva să vină cu o bombă și să creeze un masacru. Asadar în fiecare zi ne punem încrederea în Dumnezeu și ne ducem ,” a spus el.

Fr. Kyrillos Fathy a fost la biserica coptă Sfântul Mark, una dintre casele de închinare care a fost bombardată anul trecut, și a spus că a scăpat ca prin urechile acului de a-și  incrucișa calea cu bombardierul sinucigaș în timpul atacului.
„Chiar dacă incidentul a fost foarte teribil și ne-a lăsat vulnerabili din punct de vedere emoțional, noi credem în Biblie și în versetul din Biblie, care spune că toate lucrurile lucrează împreună spre bine”, a spus Fathy.

El a explicat că biserica a fost plină la slujba de după atacul din Duminica Floriilor, în ciuda grozăviei pe care au suferit-o oamenii.

Videoclipurile din aprilie 2017, în urma bombardamentelor, au arătat puterea spirituală a credincioșilor copți, care au fost înregistrați cântând cu entuziasm, Crezul Niceean, în biserică.
David Curry, președintele Open Door SUA, care pledează pentru Biserica persecutată din întreaga lume, a declarat pentru postul creștin că, în ciuda durerii și șocului, credincioșii creștini se țin strâns de credința lor.

„Coptii sunt un grup inspirator care a fost supus la atât de multe presiuni pentru credința lor și totuși ei stau în picioare puternici și arată cu adevărat iubirea lui Isus în fața unei mari opoziții”, a spus Curry.

El a declarat pentru CP că majoritatea egiptenilor „doresc să fie o societate pluralistă în sensul de a permite copților și altora să rămână … dar cred că veți avea presiuni din partea fundamentaliștilor islamici. Atacurile împotriva voastră vor continua”.

 

 

2 comentarii (+add yours?)

  1. dininimapentrutine
    apr. 12, 2018 @ 01:53:34

    Dumnezeu sa fie slavit! Evanghelia are putete

  2. octavpelin
    apr. 12, 2018 @ 02:10:13

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: