Prințul Arabiei Saudite a declarat că Israelul are dreptul la propria țară

 

În timp ce palestinienii din Gaza încearcă să pună Israelul într-o lumină nefavorabilă, un lider arab de seamă a avut curajul de a recunoaște că Israelul are dreptul la acel pământ.

În timp ce palestinienii din Gaza încearcă să pună Israelul într-o lumină nefavorabilă, un lider arab de seamă a avut curajul de a recunoaște că Israelul are dreptul la acel pământ.
Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, a făcut această declarație, fiind cea mai recentă acțiune a prințului moștenitor făcându-i pe mulți să se întrebe cine este acest nou lider și ce rol joacă pe scena lumii.

Afirmația prințului moștenitor a fost o experiență inedită pentru un lider saudit. El a spus: „Cred că atât palestinienii cât și israelienii au dreptul la propria țară.” Această afirmație este una dintre numeroasele schimbări venite din partea prințului Mohammad.

El le permite femeilor saudite să conducă mașini, a deschis spațiul aerian saudit unei curse aeriene comerciale către Israel și, mai înainte, a spus că regatul său va fi un loc pentru toate religiile.
Liderul evanghelic Johnny Moore crede că schimbările aduse de bin Salman reprezintă începutul unei noi perioade în Orientul Mijlociu:„Nu mi-a venit să cred când am văzut știrea în care prințul moștenitor al Arabiei Saudite a spus: «Acest regat va deveni unul pentru toate religiile.» A trebuit să mă mai uit încă o dată, dar era cât se poate de clar. Gândiți-vă, e vorba de Arabia Saudită! Este o deschidere nouă.” Mulți spun că această deschidere nouă arată că bin Salman vrea să deschidă Arabia Saudită față de întreaga lume. Iată încă un exemplu: în data de 1 aprilie, Arabia Saudită a emis prima viză turistică.

Analiștii pe problemele Orientului Mijlociu observă că relația tot mai puternică dintre Arabia Saudită și Israel arată că ambele state consideră Iranul un pericol comun.

Prințul moștenitor chiar a spus că ayatollahul Khamenei al Iranului este mai rău decât Hitler.
„Ei se alătură oricui le împărtășește teama de iranieni.” a spus Mordechai Kedar, expert în islamism. El mai crede că Arabia Saudită se ia după dictonul tipic Orientului Mijlociu: „Dușmanul dușmanului meu îmi este prieten.”

„Se simt mult mai vulnerabili decât Israelul. În primul rând, sunt mai aproape de Iran decât Israelul. Noi avem zone-tampon precum Irak și Iordania, pe când ei nu au așa ceva. În plus, cel mai important e că iranienii vor să preia Mecca și Medina, să cucerească iar califatul șiit.” a spus Kedar. El a mai precizat că prințul Mohammad i-a arestat pe mulți din propria-i familie și va culege roadele faptelor sale. „El a acționat împotriva tradiției deșertului, adică a tradiției beduinilor. Ei nu vor uita și nu vor ierta niciodată. Sunt absolut sigur că aceștia așteaptă momentul potrivit pentru a se răzbuna.”
În schimb, Moore crede că în Orientul Mijlociu bate vântul schimbării: „În Orientul Mijlociu a început o perioadă nouă și s-ar părea că Prințul Păcii lucrează chiar acum.”
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 224, la Alfa Omega TV.
Ultimele stiri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: