Pamantul, Cu Tot Ce Este Pe El, Va Arde – Taina Reintoarcerii Lui Isus

2 Petru 3:9-12

Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinţei Lui cum cred unii, ci are o îndelungărăbdare pentru voi şi doreşte ca niciunul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă.10 Ziua Domnului însă va veni ca un hoţ. În ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile cereşti se vor topi de mare căldură, şi pământul, cu tot ce este pe el, va arde. 11 Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiţi voi, printr-o purtare sfântă şi evlavioasă, 12 aşteptând şi grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, în care cerurile aprinse vor pieri şi trupurile cereşti sevor topi de căldura focului?

Intr-o zi anume, din viata Domnului Isus, cand umbla impreuna cu ucenicii propovaduind Evanghelia, primeste doua intrebari foarte directe si foarte importante: Cand va fi venirea Ta? Si, care vor fi semnele care o vor insoti? Desigur, intrebarea viza cea de-a doua venire a Domnului Isus. Domnul le raspunde fariseilor destul de aspru atunci pe moment, dar bland ucenicilor Sai dupa aceea. Ii mustra Domnul pe farisei si-i numeste neam viclean si preacurvar pentru simplul motiv ca pe ei nu-i interesa sa-si schimbe viata  dupa Cuvantul lui Dumnezeu ci doar sa mai vada cate o minune din multele minuni pe care Domnul le savarsea in zilele acelea. Nici ucenicilor nu le spune cu precizie care este data si ora revenirii Sale, ci doar le da cateva informatii de ansamblu pentru ca ei, constatandu-le, sa-si dea seama ca revenirea Luieste aproape.

In Evanghelia dupa Matei capitolul 24versetul 36 Domnul Isus marturiseste ca despre ziua aceea si despre ceasul acela  nu stie nimeni, nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal. Domnul face aceasta afirmatie din perspectiva faptului ca El se gasea atunci in trup, de aceea spune ca nici El nu cnoaste ziua revenirii Sale pentru ca desi era Dumnezeu adevarat, era si om. Iar ca om, nu-i fusese inca descoperit acel adevar. Mai tarziu dupa ce primeste toata puterea  in cer si pe pamant, eu cred ca Domnul a putut sa cunoasca si cunoaste cu precizie momentul revenirii Sale pentru ca ar fi absurd sa se spuna ca poseda toata puterea, toata autoritatea in cer si pe pamant, iar aceasta informatie sa-i fie ascunsa. Noi stim ca in Dumnezeire sunt trei persoane distincte si totusi ele sunt una: Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Aceasta unire intre ele, care mintea noastra omeneasca nu o poate percepe, pentru ca este desavarsita, daca n-ar fi asa, n-ar exista unitate absoluta in Dumnezeire si Dumnezeu n-ar mai fi Dumnezeu. Nu pot sa cred ca intr-o armonie atat de totala fata de Fiul caruia i-a dat toate lucrurile in maini. A fost o explicatie putin mai lunga dar nadajdueisc ca ati inteles.

Ce importanta are pentru noi oamenii momentul revenirii Domnului Isus Hristos in slava? De ce erau fariseii si ucenicii Domnului atat de preocupati sa cunoasca acea zi? De ce Dumnezeu are interes sa nu ne spuna cu precizie care este ziua aceea? Iata cateva intrebari la care doresc sa va dau raspuns in cele ce urmeaza. Momentul reintoarcerii Domnului Isus Hristos in lumea noastra marcheaza sfarsitul acestei perioade de har care a fost acordat omenirii. Pana la momentul acelei reveniri mai sunt posibile convertiri ale pacatosilor. Mai este posibila iertarea celor care se marturisesc pentru ca in toata aceasta perioada, desi are autoritatea in cer si pe pamant, Domnul Isus este imbracat in haina de Mantuitor, in haina de Mijlocitor intre Dumnezeu si oameni. In acest timp de har, Duhul lui Dumnezeu alearga prin slujitorii Sai prin toata lumea, prezentand oamenilor Evanghelia, Vestea Buna a lui Dumnezeu pentru oameni. Cei care cred si primesc aceasta veste buna se boteaza si sunt mantuiti. Cei care nu cred, cei care o refuza din diferite motive, nu pot sa intre cu niciun chip in Imparatia lui Dumnezeu.

In Epistola lui Pavel catre Romani in capitolul  11 versetul 25  ni se spune ca aceasta perioada de gratie are  o durata limitata, pana va intra numarul deplin al neamurilor. Ca sa fiu mai pe intelesul dvs. , as putea compara aceasta usa a harului cu, sa zicem, usa unui autobuz care circula prin orasul nostru. El tocmai opreste in statie, iar acolo sunt mai multi oameni care asteapta. Cand soferul socoteste ca in autobuzul Sau sunt destui calatori. el inchide usa si se indreapta spre destinatie. Tot la fel este si cu harul lui Dumnezeu. Prin jertfa inlocuitoare a Mantuitorului, odata cu sfartecarea perdelei din Templu de sus pana jos, a fost deschisa aceasta usa a harului pentru noi, pentru neevrei. Curand insa cand marele conducator al intregului univers decide, aceasta usa va fi inchisa si va fi inchisa pentru totdeauna. Amintiti-va de arca lui Noe. Sistemul de inchidere al usii nu era pe dinauntru, era pe dinafara. Biblia spune ca Dumnezeu a inchis usa si ceea ce inchide El, omul nu poate deschide. Si ceea ce deschide El, omul nu poate inchide. Dumnezeu a deschis usa harului mantuirii in Romania comunista de odinioara. A incercat Securitatea, una dintre cele mai temute servicii secrete din lume sa inchida aceasta lume. Dar cu toata prigoana, cu toate suferintele la care au fost supusi, numarul credinciosilor a crescut evident pentru ca ceea ce deschide Dumnezeu, omul nu poate inchide.

De ce este atat de important ca noi oamenii sa nu putem cunoaste ziua in care usa se va inchide? De ce Domnul nu ne-a destainuit care este in mod specific aceasta zi? Raspunsul este cat se poate de evident. Daca stiu exact momentul in care ma intalnesc cu seful meu, pot face orice pana in acel moment. Atunci ma imbrac frumos, ma prezint in fata lui pregatit si totul trece cu bine. Cam asta ar fi atitudinea. Cam acesta ar fi rationamenyul nostru  daca am stii exact momentul revenirii Domnului Isus…. (din primele 10 minute, mai sunt aprox 10 minute din mesaj)

Dan Briciu-In Numele Adevarului

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    apr. 15, 2018 @ 02:43:56

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: