Papa Francisc spune unui copil ca tatal sau, un ateu, este in Rai – VIDEO

Cititi in ENGLEZA la Catholic Herald-

Pope tells grieving child: your atheist father is in heaven ..

Un băiat l-a întrebat pe Papa Frances dacă tatăl lui, care nu credea în Dumnezeu, dar și-a botezat copiii, a ajuns în ceruri după moarte.

In timpul unei vizite intr-un cartier din Roma, Papa Francisc a avut o intalnire cu un grup de copii. La un moment dat, din grup, un baietel pe nume Emanuele s-a apropiat timid de microfon. „Nu pot sa o fac”, a spus baiatul. Leonardo Sapienza, un consilier papal, l-a incurajat sa-si descarce sufletul, dar fara succes , scrie American Magazine. „Vino, vino la mine, Emanuele. Vino si spune-mi la ureche”, l-a incurajat Suveranul Pontif.

Dupa ce Emanuele a primit imbratisarea Papei, cei doi au avut o discutie.

„Cu putin timp in urma, tatal meu a murit. Era ateu, dar noi, toti cei patru copii ai sai am fost botezati. Era un om bun. Tata este in Rai?”, l-a intrebat, dupa ezitari, baiatul.

„Cat de frumos este sa aud un fiu spunand despre tatal sau ca a fost un om bun. Si ce marturie frumoasa a fiului, care a mostenit puterea tatalui sau, pentru ca a avut curajul sa planga in fata tuturor. Daca omul acela a putut sa creasca astfel de copii, atunci era cu adevarat un om bun. Omul acesta nu avea darul credintei, el nu era credincios, dar si-a botezat copiii. A avut o inima buna. Dumnezeu este cel care decide cine merge in Rai”, a comentat Papa Francisc.

„Tu ce crezi? Crezi ca Dumnezeu ar putea sa il lase departe de El? Dumnezeu isi abandoneaza copiii atunci cand sunt buni?”, a intrebat Papa Francisc.

„Nu!”, au raspuns copiii prezenti in cor.

„Acesta, Emanuele, este raspunsul. Dumnezeu este mandru de tatal tau, pentru ca este mai usor sa iti botezi copiii atunci cand esti credincios spre deosebire de un ateu”, a adaugat Suveranul Pontif.

SURSA – https://www.bzi.ro/raspunsul-papei-francisc-la-intrebarea-unui-pusti-daca-tatal-sau-ateu-este-in-rai-video-648251

Young boy asks Pope Francis: Is my father in heaven?

America Magazine – The Jesuit Review

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    apr. 18, 2018 @ 03:25:02

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: