ROMÂNIA LIBERĂ – În Legislativ, PSD și ALDE au majoritate, în aceste condiții, propunerea putea fi deja aprobată – ref. la Iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei

ROMANIA LIBERA – În Legislativ, PSD și ALDE au majoritate.În aceste condiții, propunerea putea fi deja aprobată – ref. la Iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei.

PSD se mobilizează pentru organizarea unui miting pentru familia tradiţională. Anunţul a fost făcut de liderul partidului, Liviu Dragnea, la finalul şedinţei Comitetului Executiv.

”Am decis organizarea unui miting mare al PSD pentru susţinerea familiei tradiţionale, pentru a nu exista niciun echivoc în abordarea pe care o are PSD pe acest subiect”, a declarat Dragnea. Mitingul va fi organizat în București, în luna mai, fără a se fi stabilit încă o dată exactă.

Menționăm că pe 12 mai este anunțat un protest al grupării ”Corupția ucide” în Piața Victoriei din București, cu titlul ”Vrem Europa, nu dictatură”.

Practic, social-democrații organizează un miting ce va avea ca temă oficială un subiect delicat, care trebuie finalizat de Parlament. Însă, în Legislativ, PSD și ALDE au majoritate, iar restul partidelor nu îndrăznesc să se opună redefinirii familiei. În aceste condiții, propunerea putea fi deja aprobată, strângând fără probleme cele două treimi din voturile necesare în fiecare dintre  Camerele Parlamentului.  Drept dovadă, Camera Deputaţilor a adoptat, pe 9 mai 2017, cu 232 voturi „pentru“, 22 de voturi „împotrivă“ şi 13 abţineri, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, astfel că, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituţie urmează să aibă următoarea formă: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”. Coaliţia pentru Familie a strâns un număr de trei milioane de semnături, pe care le-a depus la Parlament alături de o propunere de revizuire a Constituţiei privind definiţia familiei.

Afla mai mult – https://romanialibera.ro/politica/ce-subiecte-acopera-psd-cu-familia-traditionala-se-scoate-de-la-naftalina-un-proiect-uitat-722126

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    apr. 18, 2018 @ 03:26:47

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: