O organizație creștină israeliană a adus milioane de evrei în Țara Promisă

Unii spun că e o organizație înființată de chiar Dumnezeu, folosind oameni pentru a-și aduce planurile la îndeplinire. Astăzi, una dintre misiunile principale ale agenției încă e aceea de a aduce evreii înapoi în țară. A-i vedea pe evrei cum se reîntorc e totuna cu a vedea profeția biblică în desfășurare.

O organizație creștină israeliană a adus milioane de evrei în Țara Promisă

The Jewish Agency are un nume simplu, dar e o organizație puternică ce a contribuit la înființarea statului Israel și în a aduce poporul evreu înapoi acasă. Fondată în 1929, organizația datează cu 19 ani înaintea fondării Israelului modern. Unii spun că e o organizație înființată de chiar Dumnezeu, folosind oameni pentru a-și aduce planurile la îndeplinire. Astăzi, una dintre misiunile principale ale agenției încă e aceea de a aduce evreii înapoi în țară. A-i vedea pe evrei cum se reîntorc e totuna cu a vedea profeția biblică în desfășurare. Isaia, Ieremia și Ezechiel, toți vorbesc despre reîntoarcerea evreilor în țară. Președintele The Jewish Agency, Nathan Sharansky, le spunea noilor veniți că au împlinit visul generațiilor: „Gândiți-vă fiecare un moment la tații, bunicii, străbunicii voștri, toate acele generații ale familiilor de evrei care au visat și s-au rugat să fie «La anul, în Ierusalim», iar voi l-ați împlinit.”

Misiunea organizației e de a inspira evreii din toată lumea să intre în legătură cu moștenirea și ținutul poporului lor și să-i împuternicească să construiască un viitor pentru evrei și un Israel puternic. „Organizația noastră a adus în Israel patru milioane de evrei de la înființarea sa ca stat. În toate perioadele au existat diferite grupuri de evrei care aveau nevoie sau care doreau să fie aduși în Israel.

Dacă vorbim de prima perioadă după declararea independenței, am adus 120 000 de evrei din Irak și alte câteva sute de mii din Maroc și din mai multe țări din Africa de Nord. În ultimii 25 de ani, am adus un milion de evrei din fosta U.R.S.S. Chiar și azi, aproape 16 000 de evrei vin din Rusia și din Ucraina. Tot mai mult vedem printre ei tineri profesioniști care cred că nu au niciun viitor sub mâna lui Putin, iar alții vin din estul Ucrainei, unde încă există conflict, tot din cauza Rusiei. Există un flux permanent de vreo 15 000 de evrei care vin din Rusia, Ucraina și fosta Uniune Sovietică.

Mai recent, în ultimii 5-6 ani, a existat un flux puternic de evrei care au venit din Europa, mai ales din Franța. După un val de incidente antisemite și acel atac terorist oribil de la școala evreiască din Toulose, în anul următor, 2015 și 2016, am văzut aproape 8 000 de evrei francezi venind în Israel, din totalul de 500 000. E un procent foarte mare pentru un singur an. Au mai existat și alte atacuri recente în Franța, la Paris. O femeie supraviețuitoare a Holocaustului, care avea cam 85 de ani, a fost ucisă cu bestialitate.

Aș spune că, după atacul de la Bataclan de acum aproape doi ani, într-un club de noapte din Paris, guvernul francez a ripostat, aducând personal militar în instituțiile evreiești și, pentru un an, a fost un sentiment de siguranță, iar emigrarea a mai scăzut, de la 8 000 la 6 000 pe an. Am observat însă în ultimele săptămâni ceva ce e valabil în general în Europa, ceva ce îngrijorează Ungaria și Franța. E vorba despre un nou val de antisemitism care mătură vestul Europei și cred că vom vedea și mai mulți evrei venind în Israel. Copiii evrei sunt batjocoriți în școli, există presiuni pentru locuri inexistente din școlile evreiești, și familiile spun că dacă așa arată viitorul, nu își doresc acestea pentru copiii lor. Observăm că mulți tineri decid să plece de acolo și să vină în Israel. Cred că orice telespectator care a fost imigrant poate recunoaște că nu e vorba doar de a lua decizia să emigrezi, ci contează cel mai mult felul cum sunt primiți.

The Jewish Agency for Israel nu doar că a adus patru milioane de evrei în Israel, dar avem o rețea de centre de absorbție în tot Israelul, 17 dintre ele funcționează în cooperare cu guvernul israelian și noi le oferim imigranților o cale prin care să poată învăța evreiește și învață tehnici pentru a face față situației.

În unele cazuri, de exemplu, al imigranților etiopieni, care vin dintr-o țară din lumea a treia, îi ajutăm să învețe o meserie sau să intre în comerț. Nu știu dacă știți, dar prima lege din Constituția Israelului a fost legea reîntoarcerii. Orice evreu care spune că vrea să vină în Israel are dreptul incontestabil de a deveni cetățean. Nu există nicio altă țară cu o asemenea lege. Aceasta pune o mare responsabilitate pe statul și poporul evreu în ceea ce privește integrarea noilor veniți. Aș vrea să spun că aceasta e săptămâna dinaintea aniversării a 70 de ani de la înființarea Israelului ca stat și cred că unul dintre cele mai mari atuuri ale Israelului e susținerea creștinilor din întreaga lume care cred în Israel și în împlinirea profeției biblice.” a spus Alan Hoffmann, actualul director al The Jewish Agency.

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    apr. 19, 2018 @ 02:12:47

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: