Strângerea exilaților- După mii de ani evreii se întorc acasă în țara lor, Israel. Anul trecut, 27.000 de imigranți noi au sosit în Israel.

Profeții biblici Isaia, Ieremia și Ezechiel, printre alții, au vorbit despre un moment în care Dumnezeu va aduce poporul evreu înapoi în Țara lui Israel. Amos a spus că nu vor mai fi niciodată dispersați.

Trad. Agnus Dei – CBN News

IERUSALEM, Israel – Aproape cu 70 de ani înainte de renașterea statului modern Israel, poporul evreu a început să se întoarcă în vechea lor patrie, așa cum au prezis profeții. Și încă vin.

Se numește „aliyah” – literalmente „merge în sus”. Luat din vremurile biblice, termenul descrie pe israeliți mergând la Ierusalim pentru a se închina la Templu. Astăzi înseamnă imigrarea sau reîntoarcerea în Israel.

Ei vin din întreaga lume într-un loc unde mulți nu au fost niciodată. Cu toate acestea, poporul evreu a dorit să se întoarcă pe aceste meleaguri de mii de ani.

Sarah, în vârstă de 32 de ani, a emigrat din Franța împreună cu soțul și copilul ei. Dilan a spus că a emigrat din cauză că „iubesc Israelul!” Debbie, în vârstă de 29 de ani, este un psiholog care a emigrat din Cordova, Argentina. Nikita a emigrat din Rusia. A studiat fizica nucleară și iubește Israelul.

Gadi emigrează din Brooklyn, NY. „Sunt un avocat în New York și sunt aici pentru că este singurul stat evreu care există, și-mi place aici”.

Strângerea exilaților

Anul trecut, 27.000 de imigranți noi au sosit în Israel, inclusiv peste 3.600 din SUA.
Ross a vorbit cu Natan Sharansky, președintele Agenției Evreiești, care supraveghează aducerea poporului evreu acasă.

„De aproape 3.000 de ani am fost deconectați, dar ne-am rugat pentru Ierusalim. De fapt, aceasta este într-adevăr, strângerea exilaților și ea continuă în fiecare zi”, a declarat Sharansky pentru CBN News.
„Sunt foarte mândru să fiu șeful organizației care a adus 3,5 milioane de evrei de la crearea Statului Israel și 700 000 din țările arabe; câteva sute de mii de evrei din lagărele de concentrare din Europa, un milion de la sovietici. Am ajuns în Etiopia de unde am adus mai mult de 100.000 de evrei, (și de asemenea și) Triburile pierdute „, a spus Sharansky.

Sharansky a făcut headlines în anii ’80 ca prizonier politic în fosta Uniune Sovietică. Presiunea internațională a condus la eliberarea sa și a emigrat în Israel în 1986.
„Mă întâlnesc cu mulți imigranți noi și îmi place să fiu în aeroport pentru a vedea momentul coborârii lor din avion, deoarece cred că după fiecare dintre acești oameni, există cel puțin 50 de generații de evrei care s-au rugat și au visat despre venirea la Ierusalim „, ne-a spus Sharansky. „Și aici fiecare dintre ei închide un cerc uriaș de mii de ani de exil”.

Un timp când evreii „nu vor mai fi niciodată dispersați”
Profeții biblici Isaia, Ieremia și Ezechiel, printre alții, au vorbit despre un moment în care Dumnezeu va aduce poporul evreu înapoi în Țara lui Israel. Amos a spus că nu vor mai fi niciodată dispersați.

 ,,Îi voi sădi în ţara lor şi nu vor mai fi smulşi din ţara pe care le-am dat-o, zice Domnul, Dumnezeul tău!’” (Amos 9:15).

‘Gathering of the Exiles’:  After Thousands of Years, Jews Come Home to Israel

 

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: