Adevărul – Premierul Viorica Dăncilă pleacă săptămâna viitoare în Israel. Miza vizitei: mutarea ambasadei la Ierusualim. Teodor Meleşcanu se împotriveşte

Premierul Viorica Dăncilă va pleca, la mijlocul săptămânii viitoare, într-o vizită oficială în Israel, cu scopul de a discuta mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, au declarat surse politice pentru Adevărul. În şedinţa de ieri a Executivului, George Ciamba, secretar de stat în MAE, a prezentat un proiect de Memorandum care viza mutarea Ambasadei. Sursele citate susţin că ministrul de Externe Teodor Meleşcanu se împotriveşte.

Surse guvernamentale au declarat pentru „Adevărul“ că premierul Viorica Dăncilă va pleca miercurea viitoare în Israel. „A mutat marţi şedinţa de guvern, iar miercuri va fi în Israel, pentru a purta primele discuţii cu premierul Benjamin Netanyahu despre mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim“, au declarat sursele citate pentru „Adevărul“. În şedinţa de ieri a Executivului, Ministerul de Externe a prezentat chiar un proiect de Memorandum care viza mutarea Ambasadei. Sursele citate susţin că documentul a fost susţinut în şedinţa de Guvern de secretarul de stat George Ciamba, unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a refuzat să comenteze dacă Executivul a adoptat Memorandumul, în ciuda insistenţelor jurnaliştilor. Contactat de stiripesurse.ro,  secretarul de stat în MAE, George Ciamba, a refuzat să comenteze: „Nu vreau să vorbesc despre asta“. „Mutarea Ambasadei este o problemă sensibilă de politică externă care nu poate fi rezolvată de un secretar de stat, mai mult pe ascuns, printr-un  Memorandum, pentru că aşa vrea Dragnea“, a comentat unul dintre diplomaţii de carieră din MAE pentru „Adevărul“.

Citeste mai mult: adev.ro/p7ftya

Cititi – E OFICIAL: România își mută ambasada la Ierusalim!

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    apr. 20, 2018 @ 02:32:32

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: