În plin conflict sirian, musulmanii se convertesc la creștinism. situația lor este foarte dificilă și de aceea au nevoie să fie sprijiniți în rugăciune.

Arhiva foto Razboiul din Siria

7 ANI 600.000 de persoane și-au pierdut viața, 10 milioane s-au refugiat în interiorul țării sau în alte zone.

Oamenii ar trebui să se roage pentru răspândirea Evangheliei în multe dintre aceste locuri „întunecate”, precum Siria și pentru ca Dumnezeu să fie slăvit.

Iranul încearcă să se impună, vrând să fie o prezență militară în Siria, pentru a putea ataca mai ușor Israelul. Hezbollah, care este o organizație paramilitară din Iran, vrea să se impună. Acum, liderii militari israelieni ne avertizează că următorul război s-ar putea să fie unul între Liban, Siria și Israel. Tudor, să știi că acesta e numit acum „războiul de pe frontul de nord.” Hezbollah are cam 150.000 de rachete în Liban, Iranul stabilește o prezență militară în Siria, așa că nu știm când ar putea începe, dar e un război iminent. 

În timp ce în această zonă fierbinte a globului mai multe state sunt implicate în conflict pentru a încerca să-și extindă dominația, situația creștinilor este foarte dificilă și de aceea au nevoie să fie sprijiniți în rugăciune.

Atacul chimic, de la începutul lunii aprilie, asupra civililor și rebelilor care luptă împotriva regimului președintelui sirian Bashar al-Assad nu a rămas fără urmări. Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și Franța au atacat locații din interiorul Siriei care au legătură cu producerea și depozitarea armelor chimice.
„O operațiune combinată cu forțele armate din Franța și Marea Britanie este în curs de desfășurare. Le mulțumim ambelor țări” a declarat Donald Trump, președintele SUA.

„Am fi preferat o cale alternativă, dar de această dată nu există una. Nu putem permite ca utilizarea de arme chimice să devină un lucru normal, nici în Siria, nici pe străzile Marii Britanii ori în altă parte” declarat Theresa May, prim-ministrul Marii Britanii.

„Războiul civil din Siria durează de peste 7 ani, timp în care aproape 600.000 de oameni și-au pierdut viața și zeci de milioane au fost nevoiți să se refugieze în interiorul țării sau în alte zone. Situația din Siria este imprevizibilă și este principala problemă din Orientul Mijlociu, pe plan geopolitic”, spune reporterul CBN, Chris Mitchell.

„Războiul civil din Siria se apropie de sfârșit, SI este aproape înfrântă, așa că acum s-a creat o situație mult mai periculoasă. Turcia îi atacă pe kurzi, care vor să aibă propria țară în partea sudică a graniței, creându-se astfel tensiune între America și Turcia. Iranul încearcă să se impună, vrând să fie o prezență militară în Siria, pentru a putea ataca mai ușor Israelul. Hezbollah, care este o organizație paramilitară din Iran, vrea să se impună. Acum, liderii militari israelieni ne avertizează că următorul război s-ar putea să fie unul între Liban, Siria și Israel. Tudor, să știi că acesta e numit acum „războiul de pe frontul de nord.” Hezbollah are cam 150.000 de rachete în Liban, Iranul stabilește o prezență militară în Siria, așa că nu știm când ar putea începe, dar e un război iminent. Nu se știe când va începe acest război, dar e o certitudine” a declarat Chris Mitchell, reporter CBN.

În timp ce în această zonă fierbinte a globului mai multe state sunt implicate în conflict pentru a încerca să-și extindă dominația, situația creștinilor este foarte dificilă și de aceea au nevoie să fie sprijiniți în rugăciune. Un alt aspect interesant este faptul că musulmanii găsesc răspunsuri la întrebările lor, în Domnul Isus Hristos.

„Mai vreau să le cer oamenilor să se roage pentru răspândirea Evangheliei. Un lucru miraculos care se petrece acum e apariția de vise și viziuni printre musulmanii din Orientul Mijlociu. Unii au văzut un bărbat îmbrăcat în alb ce se identifică a fi Isus. Mulți musulmani se convertesc la creștinism, fiind un fenomen remarcabil, căci Duhul Sfânt lucrează în inimile multor musulmani care au nevoie de rugăciune. De asemenea, am un exemplu de poveste minunată. Pentru mine, una dintre cele mai pline de inspirație povești din Orientul Mijlociu de acum o reprezintă cea a misionarilor creștini care se duc în Siria. E un exemplu minunat de plan de pace pentru Orientul Mijlociu. Oamenii ar trebui să se roage pentru răspândirea Evangheliei în multe dintre aceste locuri „întunecate”, precum Siria și pentru ca Dumnezeu să fie slăvit.” a spus Chris Mitchell, reporter CBN.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: