DW – Războiul pentru Ierusalim s-a mutat la București

Horațiu Pepine: Președintele Klaus Iohannis ratează ocazia de a susține un moment de emancipare a diplomației românești și de a o extrage din zona de indistincție și insignifianță.

În ziarul Haaretz, una dintre cele mai importante publicații din Israel, a apărut ieri un articol intitulat: ”Nesocotind Uniunea Europeană, România propune mutarea ambasadei sale la Ierusalim”. De altfel, știrea apare peste tot în presa din Israel în mai multe limbi.

Cu două zile în urmă, Guvernul României a avut o reacție care iese din tradiția low profile a diplomației românești și care asumă, cu un curaj rarissim, o poziție foarte bine întemeiată pe multiple planuri, propunând mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Cu siguranță că acest gest desfide politica oficială a UE, care nu doar că nu aprobase inițiativa președintelui Donald Trump de a muta ambasada SUA la Ierusalim, dar, în mod regretabil, susținuse rezoluția ONU de condamnare a poziției americane. Așa cum scriam cu ocazia aceea, Europa de Vest și America în versiunea ei liberală, nu par să mai aibă, dincolo de discursul ”corect politic”,  nicio înțelegere reală pentru atașamentul pe care evreii îl manifestă față de statul Israel.

Află mai mult – http://www.dw.com/ro/r%C4%83zboiul-pentru-ierusalim-s-a-mutat-la-bucure%C8%99ti/a-43471307

Cititi – E OFICIAL: România își mută ambasada la Ierusalim!

4 comentarii (+add yours?)

 1. nanaarpy78
  apr. 20, 2018 @ 13:53:03

  Sunt mahnit. Romania nu va muta ambasada, liberarii ne au vandut Uniunii Europene, adica pozitia noastra e sortita sa fie antiisraelian, adica suntem nevoiti sa sustinem doua state pe aceeasi teritoriu si sa acceptam compromisuri. Sunt deceptionat dar si mai mult sa vad ca tocmai PSD ul are aceste initiative in timp ce mister Iohannis e un anticrestin si nu are nimic in comun cu aceasta miscare.

  • rodi
   apr. 20, 2018 @ 15:47:03

   Nu cred sa mai dea inapoi, odata pe doamna Dancila merge in Israel tocmai sa discute aceasta mutare.

   • nanaarpy78
    apr. 23, 2018 @ 13:10:05

    Din pacate s a creat un val in Romania pe marginea mutarii ambasadei la Ierusalim iar pozitia presedintelui Iohannis este clara. Ambasada nu se muta atata timp cat nu este o pozitie comuna in Uniunea Europeana si pana nu se inteleg cele doua parti. Este clara treaba. In apocalipsa gasim ce este politicul+ religia falsa. Ajung la concluzia ca toata chestiunea ce priveste Israelul e politica si vor impartirea acestui teritoriu oricat ne am opune noi crestinii si oricat am sustine Israelul. Defapt se va implini tot ce este scris. Ierusalimul a devenit un potir de ametire pt toate popoarele si o piatra grea pt toate natiunile lumii si cine o va ridica, va fi vatamat. Ce inseamna aceasta expresie „va ridica”? Nu stiu, dar ce stiu ca Ierusalimul a fost dat poporului evreu, este sortit sa fie al lor si cine se va opune va sau nu va face asa, va avea de suferit. Se pare ca si Romania va ridica aceasta piatra 😦

 2. octavpelin
  apr. 21, 2018 @ 03:05:18

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: