Președintele Iohannis se opune mutării Ambasadei României din Israel la Ierusalim, după modelul administrației Trump

Președintele Klaus Iohannis nu a fost informat sau consultat cu privire la o posibilă mutare a Ambasadei României din Israel, a anunțat, vineri, Administrația Prezidențială, care subliniază că un astfel de demers nu se poate face decât în urma unei analize de profunzime, care să ia în considerare toate consecințele și implicațiile politice externe ale acestuia, și că „în această etapă” ar reprezenta „o încălcare a dreptului internațional relevant”.
Iată comunicatul Administrației Prezidențiale:
„Cu privire la informațiile vehiculate în spațiul public referitoare la intenția Guvernului României de lansare a procesului de relocare a Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, Administrația Prezidențială face următoarele precizări:
Președintele României nu a fost informat sau consultat în prealabil în legătură cu acest demers. Administrația Prezidențială subliniază că această decizie nu are la bază evaluări solide și cuprinzătoare. Un astfel de demers nu se poate face decât în urma unei analize de profunzime, care să ia în considerare toate consecințele și implicațiile politice externe ale acestuia.
Președintele Klaus Iohannis consideră că inițiativa Guvernului României poate reprezenta, eventual, cel mult începutul unui proces de evaluare în materie, care poate fi finalizat doar în momentul încheierii negocierilor privind Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, în cadrul căruia statutul Ierusalimului reprezintă o temă centrală. Acest statut poate fi stabilit numai în urma încheierii unui acord direct și final între părți.
Președintele, în calitate de titular al deciziilor de politică externă a României și ca reprezentant al României în plan extern, în conformitate cu prevederile constituționale, reiterează faptul că poziția constantă a țării noastre în ceea ce privește Procesul de Pace din Orientul Mijlociu rămâne neschimbată. Președintele Klaus Iohannis subliniază, din nou, necesitatea rezolvării juste și de durată a conflictului israeliano-palestinian, prin implementarea „soluției celor două state”, Israel și Palestina, care să coexiste în pace și securitate, ca unică variantă viabilă și capabilă să garanteze îndeplinirea aspirațiilor părților.
CONTINUARE – https://www.activenews.ro/stiri-politic/Presedintele-Iohannis-se-opune-mutarii-Ambasadei-Romaniei-din-Israel-la-Ierusalim-dupa-modelul-administratiei-Trump-150426

Cititi – E OFICIAL: România își mută ambasada la Ierusalim!

4 comentarii (+add yours?)

 1. Dorian C
  apr. 20, 2018 @ 09:00:15

  A republicat asta pe Christ4roNews.

 2. Ioan Dragos
  apr. 20, 2018 @ 09:38:51

  Asa se intampla cand cei fugiti din tara se amesteca in politica Romaniei.

 3. octavpelin
  apr. 21, 2018 @ 03:05:39

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 4. VICTOR TOMA
  apr. 21, 2018 @ 04:38:54

  Daca se opune…sa plece acasa poate ar fii mai Bine !

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: