Băsescu, despre decizia lui Dragnea de a muta ambasada României din Israel: Un neisprăvit din Teleorman a făcut praf și pulbere 60 de ani de diplomație consistentă și inteligentă în Orientul Apropiat

Photo Nasul TV

Fostul președinte Traian Băsescu comentează în termeni duri scandalul referitor la mutarea Ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim și declarațiile liderului PSD Liviu Dragnea pe acest subiect, afirmând că „un neisprăvit din Teleorman a făcut praf și pulbere 60 de ani de diplomație consistentă și inteligentă în Orientul Apropiat”. El mai spune despre premier că „biata Dăncilă” este în postura „marionetei nevinovate”, iar despre ministrul de Externe Teodor Meleșcanu afirmă că „este în situația ticălosului care își pune piciorul în ghips crezând că scapă de responsabilitate”.

„Printre multe altele, odată cu declarația lui Dragnea, România a pierdut statutul de „honest peace broker” (broker de pace onest) atât pentru Israel cât și pentru toată Lumea Arabă, a călcat în picioare dreptul international, se leapădă de poziția Uniunii Europene, crește riscul terorist pe teritoriul României, răstoarnă încrederea pe care în mod egal o aveau în România și țările arabe și Israelul. Nu mai vorbim de interesele pentru dezvoltarea relațiilor economice cu țările arabe”, spune fostul președinte, care se întreabă „care din atribuțiunile președintelui Camerei Deputaților îl îndreptățesc pe acesta la o astfel de decizie”.
Băsescu afirmă că președintele Iohannis are obligația să acționeze și imediat și ferm.
Fostul șef al statului are și un Post Scriptum în care subliniză, „pentru amatorii de speculații”, că este „un admirator al poporului evreu ….
Afla mai mult – https://www.activenews.ro/stiri-politic/Basescu-despre-decizia-lui-Dragnea-de-a-mutat-ambasada-Romaniei-din-Israel

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: