Copilasii care mor se duc in rai ? – John Piper răspunde

 

De ce crezi că copilașii care mor merg în cer?

John Piper – Cred că se duc în cer și nu din cauza unei idei sentimentale că (copilașii) nu participă la Cădere. Ei sunt. Copilașii sunt participanți la păcatul original.


Întrebarea este dacă Dumnezeu are o cale de a le acoperi păcatul chiar înainte de a avea șansa de a crede. Copilașii nu sunt încă capabili să-și pună încrederea în Isus, cel puțin nu în termenii pe care noi în mod normal îi înțelegem. Și de aceea cred că Dumnezeu oferă un alt mod de a le acoperi păcatul.

Bazez credința mea că Dumnezeu nu condamnă pe copiii care mor pe Romani 1: 19-20:

,,Fiindcă ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu le este descoperit în ei, căci le-a fost arătat de Dumnezeu.

În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui se văd lămurit de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi.” 

Aşa că „, de la finalul textului, spune că omenirea ar părea să aibă o scuză dacă nu ar fi văzut clar în natură cine este Dumnezeu. Și așa, pentru că nu cred că copilasii pot procesa natura și pot trage concluzii despre harul, slava sau dreptatea lui Dumnezeu, se pare că vor intra în categoria celor care încă mai au o scuză.

Modul în care văd acest lucru este că Dumnezeu ordonă, pentru scopurile sale înțelepte, că în ziua judecății toți copiii care au murit în copilăria lor, vor fi acoperiți de sângele lui Isus. Și vor veni la credință, fie în ceruri imediat, sau mai târziu la înviere. Iar Dumnezeu nu-i va condamna pentru că dorește să manifesteze în mod deschis și public că nu condamnă pe cei care nu au capacitatea mentală de a-și pune credința în El.

Nu cred că persoanele cu deficiență mentală au această capacitate și la fel nici copilașii. Prin urmare, am speranță pentru părinți că pierderea unui copil nu este pierderea lor veșnică.

 

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: