ISRAEL 70 – VIDEO – Ceremonia aprinderii făcliilor cu ocazia celebrării Zilei Independenței statului Israel – 70 de ani, a avut loc miercuri seara pe Muntele Herzl din Ierusalim

Foto captura video nr 2 de mai jos.

Printre cei care au aprins făcliile s-au aflat și două mari personalități ale culturii israeliene, amândouă cu rădăcini românești: doamna teatrului israelian, marea actriță Lea Koenig și renumitul cântăreț Shlomo Artzi, născut în Israel, dar ai căror părinți au fost originari din România.

Primul ministru Beniamin Netanyahu a aprins o torță și a ținut un discurs.
“Israelul este o putere mondială în creștere”, a subliniat Netanyahu în discursul său, în care a felicitat națiunea și ”determinarea ei de a exista și de a prospera“.

„Toate celelalte națiuni care s-au confruntat cu exilul, s-au prăbușit – dar numai poporul evreu a refuzat să dispară. El nu a renunțat niciodată la visul de a se întoarce la Sion”, a spus Netanyahu, adăugând că” Israelul este casa unei comunități diverse de evrei, dar și de musulmani”.

Totuși, șeful statului evreu a avertizat împotriva amenințării cu care continuă să se confrunte Israelul.
”Și astăzi, sunt cei care vor să stingă… lumina. Eu le promit că acest lucru nu se va întâmpla, deoarece lumina noastră va depăși întotdeauna întunericul lor”, a declarat primul ministru în fața unei mulțimi venite să participe la ceremonie.
”Suntem mai puternici și mai hotărâți ca niciodată”, a insistat el.
”După 70 de ani, găsiți o țară de 70 de ori mai puternică pentru că ceea ce am făcut până astăzi nu este decât doar începutul”, a continuat el.

Premierul a mulțumit apoi președintele american Trump pentru decizia sa de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului și pentru a muta ambasada în Orașul Sfânt.
El a calificat relația cu Statele Unite drept istorică.

De menționat că miercuri, președintele american Donald Trump a postat pe contul său Twiter că SUA ”nu au un prieten mai bun” decât Israelul, într-un gest deosebit de a-l felicita pe primul ministru Beniamin Netanyahu și pe israelieni pentru cea de a 70-a aniversare a Israelului,
La rândul său, Reuven Rivlin, președintele statului Israel, a difuzat miercuri o înregistare video …

CONTINUARE – https://www.animanews.org/2018/04/19/ziua-independentei-statului-israel-premierul-beniamin-netaniahu-israelul-este-o-putere-mondiala-in-crestere-video/

Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu’s speech and torch lighting at Israel’s Independence Day ceremony in Jerusalem. I24News

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    apr. 24, 2018 @ 03:10:51

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: