Breaking News – Cehia ia exemplul României şi îşi mută ambasada din Israel la Ierusalim

Conform unei declaraţii a Ministerului israelian de Externe, anunţul preşedintelui Zeman este o recunoaştere a faptului că ambasadele trebuie să aibă sediul în capitale. „Republica Cehă respectă în totalitate politica Uniunii Europene, care vede Ierusalimul drept viitoare capitală a statului israelian şi a statului palestinian”, a transmis Ministerul israelian de Externe.

Preşedintele Cehiei, Milos Zeman, a anunţat miercuri seară că sediul ambasadei din Israel va fi mutat de la Tel Aviv la Ierusalim.

Liderul a explicat că mutarea sediului misiunii diplomatice se va face în trei etape: un consulat onorific va fi deschis în Ierusalim în luna mai, după care vor fi transferate sediile altor reprezentanţe, iar la final cel al ambasadei, scrie psnews.ro.

Cu toate acestea Guvernul de la Praga nu a confirmat un plan concret în acest sens.

SURSA – B1.ro

Preşedintele Milos Zeman a explicat că acest proces se va desfăşura în trei etape. Prima etapă constă în deschiderea unui consulat onorific la Ierusalim, luna viitoare, în a doua etapă vor fi mutate sediile altor reprezentanţe, iar ulterior va avea loc şi mutarea efectivă a sediului ambasadei, notează Associated Press.

Preşedintele ceh nu a făcut precizări privind calendarul acestui proces, singura dată certă fiind deschiderea consulatului onorific în luna mai.

„În urmă cu câţiva ani spuneam că va trebui să ne mutăm ambasada la Ierusalim. A sosit timpul”, a spus Zeman în timpul unei festivităţi, potrivit publicaţiei israeliene Arutz Sheva.

Preşedintele ceh a precizat, de asemenea, şi cine va fi consulul onorific – omul de afaceri israelian Dan Propper, preşedintele Osem Food Industries.

Conform unei declaraţii a Ministerului israelian de Externe, anunţul preşedintelui Zeman este o recunoaştere a faptului că ambasadele trebuie să aibă sediul în capitale.

„Republica Cehă respectă în totalitate politica Uniunii Europene, care vede Ierusalimul drept viitoare capitală a statului israelian şi a statului palestinian”, a transmis Ministerul israelian de Externe.

Ministrul adjunct al Afacerilor Externe al statului Israel, Tzipi Hotovely, s-a întâlnit miercuri la Praga cu mai mulţi oficiali cehi, unul dintre subiectele principale de discuţie fiind posibila mutare a Ambasadei Cehiei la Ierusalim. Oficialul israelian şi-a exprimat speranţa că Cehia va urma exemplul Statelor Unite şi Guatemalei, care îşi vor transfera ambasadele la Ierusalim.

Afla mai mult – HOTNEWS

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: