Camera inferioară a Parlamentului Californiei decide să interzică cărțile care tratează atracția gay nedorită

Proiectul de lege merge acum la Senat pentru analiză. Dacă Senatul îl aprobă, este de așteptat ca guvernatorul democrat Jerry Brown să-l semneze în lege.

Camera inferioară a Parlamentului Californiei decide să interzică cărțile care tratează atracția gay nedorită

Sacramento, California: În data de 19 aprilie 2018, Camera inferioară a Legislativului din California a adoptat o legislație suficient de largă pentru a interzice comercializarea de cărți care abordează consilierea oamenilor pentru a depăși atracțiile nedorite față de același sex. AB 2943 a trecut de Cameră cu un vot „bipartizan” de 50-14.

Noua măsură adaugă „promovarea, propunerea de implicare în eforturile de schimbare a orientării sexuale a unui individ” pe lista statală care interzice „metodele incorecte de concurență și acte sau practici neloiale sau înșelătoare întreprinse de orice persoană într-o tranzacție destinată să rezulte sau care are ca rezultat vânzarea sau închirierea de bunuri sau servicii către orice consumator”.

„Încercările de schimbare a orientării sexuale” sunt definite ca „orice practici care caută să schimbe orientarea sexuală a unui individ”. Alte state au adoptat interdicții mai restrânse privind „terapia de conversie”, cunoscută și sub numele de terapie reparatorie, pentru minori, dar California este primul stat care ar împiedica, de asemenea, ca adulții să primească în mod voluntar acest tratament.

„Statul Califorinia nu are dreptul de a le refuza rezidenților resursele necesare care ar putea sa-i ajute să găsească fericirea sau să închidă școlile, organizațiile religioase sau consilierii care oferă aceste servicii”, a declarat Președintele Family Council din California. „Fiecare persoană care se confruntă cu o atracție nedorită pentru același sex sau cu disforie de gen trebuie să aibă dreptul să caute ajutor în atingerea scopurilor și rezultatelor dorite”.

Proiectul de lege este fără precedent și dintr-un alt motiv: prin clasificarea subiectului la „servicii și bunuri” interzise, criticii spun că asta ar însemna că s-ar merge atât de departe încât vânzarea de cărți care susțin practica să fie interzisă, precum și alte forme de discurs protejat de Constituție.
„În esența sa, AB 2943 scoate discursul în afara legii”, indică analiza legală a efectuată de Alliance Defending Freedom (ADF). Spune că vânzările de cărți, consilierea religioasă, conferințele religioase și angajamentele de discursuri plătite ar putea fi pedepsite cu amenzi penale pentru promovarea unor metode de a inversa atracțiile nedorite sau pentru exprimarea învățăturilor creștine tradiționale despre sexualitate.

ADF mai notează că secțiunea din Codul Civil al Californiei referitoare la „acte sau practici înșelătoare” arată în mod expres că este „interpretat și aplicat liber” (§ 1760), rezultând în interzicerea încercărilor de schimbare a orientării sexuale potențial aplicate dincolo de limitele unei relații tradiționale de consiliere și în interzicerea multor alte activități protejate constituțional”.

Associated Press arată că unii parlamentari au fost circumspecți față de implicațiile acestui proiect de lege și de inițiatorul său, membrul Camerei inferioare, Evan Low. Low a susținut că predicarea și alte forme de discurs vor fi protejate; doar promovarea și vânzarea terapiei de conversie va fi ilegală.
„Acesta este un proiect de lege care va fi anulat de o instanță superioară pe baza Primului Amendament”, a declarat republicanul Matthew Harper.

Constituția Statelor Unite interzice în mod expres legile care „limitează libertatea de exprimare” sau „interzicerea exercitării libere a religiei”. Constituția Californiei declară că „fiecare individ se poate exprima liber, scrie și publica sentimentele lui/ei în mod liber, pe toate temele”, și că „exercitarea religiei fără discriminare sau preferință este garantată”.

Proiectul de lege merge acum la Senat pentru analiză. Dacă Senatul îl aprobă, este de așteptat ca guvernatorul democrat Jerry Brown să-l semneze în lege.

Calvin Freiburger

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    apr. 27, 2018 @ 03:06:09

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: