Începe „curățenia antireligioasă” în orașul papilor: Primarul din Avignon vrea să schimbe denumirea școlilor pentru că sunt „prea creștine”…..

Printre victimele multiculturalismului s-a numărat și un profesor francez care a fost suspendat de conducerea școlii primare la care preda pentru că a încălcat „principiul laicității statului” când le-a citit elevilor  pasaje din Sfânta Scriptură.
În Avignon, școlile publice vor fi redenumite? Întrebarea și-o pune site-ul francez Vaucluse-Matin, care, parafrazand celebra sintagmă „Noblesse oblige”, titrează „Secularismul obligă”.
Conform sursei citate, primarul socialist al orașului Avignon vrea să redenumească școli care poartă numele unor sfinți, pentru că sunt „prea creștine”. Pentru început, au fost luate în vizor scoala Saint-Roch (Sfântul Rocco),  și școala Saint-Jean(Sfântul Ioan). Le-ar putea urma școlile care poartă numele Sfântului Gabriel, Sfântului Ruf și al Sfintei Ecaterina.
Franța nu este la prima acțiune de extremism secularist. Anul trecut, în octombrie, Consiliul de Stat a ordonat înlăturarea crucii de pe o statuie a Papei Ioan Paul al II-lea pe motiv că ar încălca laicitatea statului, cuvântul „Crăciun” a dispărut în orașele Nantes și Poitiers iar evenimentele legate de Crăciun au fost redenumite „piețe și festivaluri ale orașului” pentru a „nu deranja alte religii”. Același Consiliu de Stat a decis să interzică expunerea scenelor care descriu Nașterea Domnului (în franceză „creches”) în clădirile publice, cu excepția „circumstanțelor speciale care ar arăta valoarea culturală, artistică sau festivă a inițiativei”.
Sub securea laicității a căzut  și  Crucea de pe imaginile catedralei Sacré-Cœur..
Afla mai mult – ACTIVE NEWS

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: