Iohannis: Nu văd rolul meu în a tranşa discuţia pe Constituţie, ci în a explica societăţii că toleranţa este o calitate esenţială în Europa secolului XXI

Preşedintele întrebări a unui membru al asociaţiei ACCEPT privind discriminarea în şcoală, că trăim din păcate nişte vremuri în care toleranţa în loc să crească în societate este mai degrabă în reducere, iar el nu vede rolul său de exemplu în a tranşa discuţia pe Constituţie, ci în a explica societăţii că toleranţa este o calitate esenţială în Europa secolului XXI.

”Ştiţi foarte bine că în momentul de faţă o discuţie pe modificarea Constituţiei inflamează societatea românească. Eu cred că şi în chestiunea discriminării, şi în chestiunea modificării Constituţiei, cuvântul cel mai potrivit este toleranţă. Dacă suntem toleranţi nu înseamnă că vrem să fim altfel, dar vrem să-l cunoaştem pe celălalt şi să încercăm să îl înţelegem. Trăim din păcate nişte vremuri în care toleranţa în loc să crească în societate este mai degrabă în reducere, ceea ce este foarte, foarte păcat şi eu n-am văzut rolul meu în a tranşa discuţia de exemplu pe Constituţie, ci eu văd rolul meu în a explica societăţii în ansamblu că toleranţa este o calitate esenţială a unei societăţi moderne din Europa secolului XXI, şi nu altceva. Şi atunci, cu siguranţă într-un climat de mai bună toleranţă şi aceste chestiuni de eliminare a discriminării vor fi mult mai uşor de tratat”, a subliniat Klaus Iohannis.

Citeste mai mult: adev.ro/p7sw0y

VIDEO –

5 comentarii (+add yours?)

 1. octavpelin
  apr. 27, 2018 @ 03:09:03

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 2. Ghita Lavric
  apr. 27, 2018 @ 03:13:40

  Gheorghe Lavric
  Chiar acum ·
  M-am intrebat si altfel…\\\/// MAMA CEA ADEVARATA \\///.

  De ce tolereaza Dumnezeu de atatea mii de ani pe Diavolul, pe oamenii care continuua sa pacatuiasca , nu ii tasneste pe cei mai pacatosi, ?
  Dar daca unul din copiii tai sau ai mei ar cadea in niste influiente nefaste si ar prinde niste viciuri gen lgby , ca parinti oare care ne ar fi sentimentele ..?

  Si care ne-ar fi masura daca ar fi vorba de copiii altora , din fratii nostri, si de ce nu a oamenilor din lumea care atat de mult a iubit-o Isus incat a parasit cerul , nu a mai avut liniste acolo sus si a venit in lumea noastra manat de o iubire neinteleasa pentru multi dintre noi si de ucenicii de altadata >
  //,,Ucenicii Sai, Iacov si Ioan, cand au vazut lucrul acesta, au zis: „Doamne, vrei sa poruncim sa se coboare foc din cer si sa-i mistuie, cum a facut Ilie?” (Luc.9:54)

  Daca ar fi ceva ce parca ne-a revoltat , aceea este adoptiilor de copii a persoanelor asociate in LGBY, ..
  –Dar ce spuneti de mamele ,,crestine ” a Europei care nu isi mai vor copiii , si numai cele romance din tara cu doua milenii de crestinism…a reusit sa extermine vreo 23 000 000…, dar in toata lumea occidentala …?
  Daca astazi ar veni un Solomon si s-ar prezenta doua mame una crestina pe cale de a naste (mai 5-6 luni) si doua femei Lgby si i-ar spune imparatului …
  –,, Decat sa-si ucida copilul , fiindca nu il mai vrea ..datini-l noua , il vom creste , si ii vom oferi tot ce avem noi mai bun …caci iubirea noastra din inima,… pervertita asa cum e ea ne indeamna la sacrificiu si daruire..

  Daca Tu ai fi judecatorul (legiuitorul ) ce ai decide ? ..
  –La tomberon, si crematoriu…!!!
  –Dati-l m-ai bine ei …desi eu ii sunt mama…
  –Dar daca nu il mai vrea…?

  Imparatul a zis : Vreau sa vad care este mama cea adevarata …care vrea ca copilul sa traiasca cu orice pret…

  M-am tot intrebat oare cum este inima Marelui Imparat Tatal si cum vede El lucrurile ….

  • rodi
   apr. 27, 2018 @ 06:54:00

   Tocmai trebuie sa ne aducem aminte ca si noi suntem pacatosi si ne luptam cu firea noastra si sa nu vedem totdeauna pacatele altora mai „rele” decat a noastre, mai ales ca noi am ajuns sa Il cunoastem pe Domnul si totusi, ca si Pavel, inca ne luptam cu firea noastra pamanteasca. Cand uitam asta, riscam sa judecam si sa actionam fara sa ne rugam si sa-l imploram pe Dumnezeu, nu numai sa ne rezolve problemele astea urgente, dar si sa aiba mila si de cei care ne fac raul, ca sa-L cunoasca pe El si puterea invierii Sale. Crestinii nu sunt mai speciali ca au o putere ca sa nu comita acte grave, ci sunt sustinuti de puterea sangelui prin care am fost rascumparati si Duhul Sfant care ne calauzeste ca sa nu cadem in ispita si pacat.

 3. eliodora
  apr. 27, 2018 @ 15:42:11

  Si noi suntem intoleranti fata de ce ? Fata de pacat !Nu fata de pacatos, nu vad nicio legatura intre aceste lucruri;a FI TOLERANT FATA DE PACAT! Unde e problema ? Cine nu ii tolereaza pe acesti sodomiti crestinofobi? Ei sunt intoleranti si cu f mult tupeu ataca pe cei care nu le fac nimic’ ba se si roaga pt ei sa i izbaveasca Dumnezeu de pacat.Toleranta fata de pacat ii place mult dracului si fiilor sai; nu lui Dumnezeu.Noi nu ne am luptat inca pana la sange impotiva pacatului fratii mei.

 4. mike
  apr. 27, 2018 @ 18:44:19

  Ca profesor de fizica ( folosita in mecanica aplicata) ar trebui domnule -prezident-sa sti ca orice dimensiune practica are – tolerantele- ei in functie de precizia sistemului– trecerile sub tolerante se numesc -REBUT- La fel si in societate trecerea peste tolerantele admise duce la- ANARHIE- Hai nu fa pe naivul sa sti ca Romanii( cei din conducere) sau purtat mai bine cu sasii,sfabii si secuii decat cu propiul popor–- Iar daca te referi la -ANORMALI- trebuie sa-ti spun cu toate ca(ar trebuii) sti– Biblia condamna – (-Pacatul) noi cetatenii doar credem si ne silim sa aplicam ceace Dumnezeu -prin Biblie ne invata– Tu ce biblie citesti??– fiindca te-ai declarat – evanghelic –NU ?? De ce dai cu piciorul in LEGILE LUI DUMNEZEU– si in 3,5 milioane de Romani?? Te-a ales strainii ( accept– soros strainul care i-si baga nasul in treburile interne ale tarii –) – -presedintele Romaniei de le ti isonul??– ai uitat ca te-a ales Romanii ca sa-i reprezinti??– Daca incurci toleranta etnica cu toleranta fata de pacat , atunci nu te mai vrem presedinte – Vrem unul care poate face –clar- DIFERENTA.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: