VIDEO – Statul Israel celebrează 70 de ani de independență. Festivitatea s-a încheiat cu o variantă a cântării „Aleluia”, pentru cele ce au fost și cele ce vor veni.

 

 „Hallelujah” in honor of Israel’s 70 Independence Day celebrations”

Festivitatea s-a încheiat cu o variantă a cântării „Aleluia”, pentru cele ce au fost și cele ce vor veni.

Israelul a început festivitățile de sărbătoare cu cântece, dansuri și jocuri de artificii. Israelul și-a declarat independența pe 14 mai 1948, dar în Israel, sărbătorile sunt după calendarul evreiesc. Deși sărbătoarea a fost în toi, evreii au comemorat aflându-se sub amenințarea Iranului.

Sărbătoarea națională evreiască a fost împletită cu tematici legate de avansul tehnologic, dar și de supraviețuirea sa în cei 70 de ani de istorie modernă.

S-a relatat povestea poporului evreu, cu referiri de la Moise până la evreii pionieri, de la Holocaust până la ridicarea națiunii și la progresul tehnologic.

S-a mai spus că renașterea națiunii lor a fost momentul când profeția a devenit realitate și a reprezentat răspunsul la rugăciunile lor.
„Ne-am rugat lui Dumnezeu să ne putem reîntoarce la Ierusalim, cetatea Lui și, în urmă cu 70 de ani, Ierusalimul, orașul Său, a fost deschis pentru noi.” a spus Robert Auman, câștigător al premiului Nobel.
„Rugăciunile evreiești erau în mare măsură legate de reîntoarcerea în Sion, la Ierusalim.

Iată-ne aici, după 70 de ani, în ciuda tuturor celor întâmplate și a amenințărilor Iranului și iată că lucrurile merg mai departe, tehnologia avansează. Acesta chiar pare a fi un miracol.” a spus Sharon Alshul.

O sirenă a sunat în toată țara în timp ce israelienii au păstrat un moment de reculegere pentru cei căzuți la datorie în multele războaie și atacuri teroriste.

Comemorările și celebrările au avut loc în ciuda amenințărilor din partea Iranului.
Un purtător de cuvânt al Iranului a spus că Israelul e vinovat de un atac asupra unei baze iraniene din Siria și a avertizat că Iranul va riposta.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu spunea că Israelul nu va fugi de amenințarea Iranului.„Acum nu mai suntem descurajați de conflictele cu cei ce vor să ne anihileze, fiindcă putem să ne apărăm prin forțele noastre. Aceasta e esența independenței.” a spus el.

Netanyahu i-a mulțumit, de asemenea, președintelui Trump și Americii. „Cu toții apreciem puternica alianță cu Statele Unite și salutăm cu bucurie decizia istorică a președintelui Trump de a recunoaște Ierusalimul ca fiind capitala noastră și de a muta acolo ambasada celei mai mari puteri din lume. Mulțumim, domnule președinte! Mulțumim, America!” a mai adăugat el.

Festivitatea s-a încheiat cu o variantă a cântării „Aleluia”, pentru cele ce au fost și cele ce vor veni.
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 226 – 28 aprilie 2018, la Alfa Omega TV.
Ultimele stiri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

 

Citat

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: