O femeie creștină din Pakistan a murit după ce un musulman i-a dat foc pentru că nu a vrut să se convertească la islam si să se căsătorească cu el

TRAD. AGNUS DEI – CHARISMA NEWS

O femeie creștină din nord-estul Pakistanului a murit din cauza rănilor suferite după ce un musulman, care susține că a fost un accident,  i-a dat foc în urma unei discuții avute între ei, în care unul (dintre aceștia doi) ar trebui să se convertească dacă s-ar căsători.

Asma Yaqoob, în vârstă de 24 de ani, a murit într-un spital din Lahore, la 22 aprilie, după ce a suferit arsuri la peste 80% din corpul ei în timpul unui incident petrecut marțea trecută, 17 aprilie, la ora 11:00 seara, la casa patronului ei. Ea a fost transferată de la spitalul ei local din Sialkot, la 120 km nord de Lahore, din cauza gradului extensiv al rănilor.

Asma, care nu știa să citească, a lucrat ca slujitoare la domiciliu într-o casă deținută de Saeed-uz-Zamaan, la câteva străzi distanță de casa ei din satul Bogra, a spus tatăl ei, Yaqoob Masih, Organizatiei World Watch Monitor.

Potrivit Primului Raport de Informare depus la secția de poliție din Sialkot de către Masih: „A fost un ciocănit în poartă și Asma s-a dus să răspundă. Puțin mai târziu au fost auzite strigătele ei și toată lumea s-a grăbit afară și au văzut-o în flăcări”.

Masih a declarat pentru World Watch Monitor că nu știa nimic despre omul acuzat de atac – Muhammad Rizwan Gujar – înainte de acest incident. „Când poliția luase declarația lui Asma, atunci am aflat că Gujur exercita asupra ei presiuni pentru a se converti la islam și pentru a se căsători cu el”, a spus el.
Masih a adăugat că a crezut inițial că fiica sa a fost victima unui atac cu acid. Gujur a fost acuzat în conformitate cu articolul 336 din Codul penal al Pakistanului, care se ocupă de daune corporale grave și este judecat într-un tribunal antiterorist.

Sub-inspectorul Shahid Mehmood, ofițerul de anchetă, a confirmat pentru World Watch Monitor că Gujur fusese arestat și a explicat ceea ce suspectul spusese ofițerilor de investigare: „Gujur a trăit în aceeași zonă [ca Asma]. A cumpărat benzină de la o benzinărie din apropiere înainte ca să o vadă pe  Asma în noaptea aceea. Au fost într-o relație și se luptau în legătură cu problema căsătoriei.
„În timpul anchetei, Gujur a spus că Asma a vrut ca el să se convertească la creștinism, dar el a vrut ca ea să se convertească la islam. Ambii nu erau dispuși să-și abandoneze religiile, așa că Asma voia să ia o decizie finală cu privire la chestia aceea, în acea seară.

„Gujur le-a spus anchetatorilor că a cumpărat benzină în acea seară, a turnat din ea pe pământ și a spus că dacă niciunul dintre noi nu ne putem converti, atunci să murim împreună.” Gujur a spus că a aprins chibritul doar pentru a o amenința, dar chibritul a căzut, ea a fost cuprinsă de flăcări și atunci el a fugit de la locul scenei.

Mehmood a adăugat că Gujur nu era stabil mental din cauza sinuciderii mamei sale de acum 10 ani.
Potrivit BBC Urdu, părerea poliției este că Gujur nu a intenționat să o vatăme pe Asma, ci doar o amenința și că focul a fost un accident.

Mumtaz Mughal, Seful Provinciei Fundației Aurat, o organizație națională pentru drepturile femeii, a declarat pentru World Watch Monitor: „Declarația poliției arată că suspectului i se va da o cale de a ieși din ea, descriind-o ca un accident și spunând că Gujur nu este stabil din punct de vedere mental.
„Femeile și minoritățile sunt secțiuni vulnerabile ale societății, iar o femeie dintr-o minoritate este în continuare vulnerabilă. Deci, în astfel de cazuri, guvernul trebuie să devină reclamantul – altfel va exista o presiune enormă asupra familiei pentru retragerea cazului”.
Fundația Aurat a spus că va monitoriza îndeaproape cazul.

 

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    apr. 29, 2018 @ 02:50:41

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: