Președintele Klaus Iohannis „a ieșit din dulap” şi și-a asumat agenda ACCEPT

Președintele Klaus Iohannis „a ieșit din dulap” şi și-a asumat agenda ACCEPT, cea mai importantă organizaƫie care promovează căsătoria homosexualaă, ideologia de gen şi parteneriatul civil în România

Înțeleg că dl Președintele Klaus Iohannis „a ieșit din dulap” și și-a asumat agenda ACCEPT în cadrul unui eveniment organizat la Bacău de Consiliul Tineretului din România. „Inițiativa de redefinire a Constituției inflamează spiritele în societate și încurajează intoleranța față de comunitatea LGBT”, a spus Președintele în exercițiu al României în cadrul unei discuții cu un activist ACCEPT.
Doar două observații. Întâi, nu inițiativa de redefinire a Constituției inflamează spiritele în societatea noastră. Dacă vorbim de o inflamare a spiritelor, spiritele au fost inflamate, în ultimii doisprezece ani, chiar de respectiva organizație, care a încercat de cinci ori, în 2008, 2011, 203, 2014 și 2015 să obțină parteneriate civile inclusiv pentru persoane de același sex (link la Wiki în secțiunea de comentarii). Spiritele au fost inflamate și când CNCD a semnat un parteneriat cu organizația ACCET avânt ca obiectiv „contracararea utilizării abuzive a libertății religioase”, și apoi când CNCD a propus, acum câteva zile, un al șaselea proiect de parteneriate civile prin care partenerii au, practic, aceleași drepturi ca și soții – cu excepția (deocamdată) a adopției de copii. Ok, și care ar fi problema aici? Amintesc doar un aspect – toate țările care au plecat acum un deceniu de la astfel de parteneriate civile au ajuns, între timp, la căsătorii pentru persoanele de același sex, la adopții legale pentru partenerii de același sex, și chiar la legalizarea poliamoriei – a parteneriatelor cu drepturi asimilabile căsătoriei pentru trei parteneri; s-a întâmplat deja acest lucru în Olanda și în Brazilia. Iar Franța tocmai ce a mers și mai departe, înlocuind, deocamdată doar la Paris, termenii de „mamă” și „tată” cu termenii de „partener 1” și „partener 2”. Iar redefinirea „căsătoriei” și a moravurilor – sau a ceea ce a mai rămas din ele – nu se va opri cu siguranță aici.În al doilea rând, cuvântul „intolernață” este folosit cu sens impropriu. Toleranță înseamnă respect și îngăduință pentru opiniile altcuiva, în limitele bunului-simț și ale rațiunii. Dacă intoleranță înseamnă „orice opoziție față de agenda propagandei LGBT, oricum ar fi ea manifestată și oricare i-ar fi scopurile declarate sau nedeclarate” și „orice argumentare rațională și orice principiu moral invocat pentru a critica această agendă” și „orice critică la adresa acestor scopuri, când ele depășesc în mod flagrant interesele legitime ale unei minorități și afectează fibra morală a societății și libertatea de conștiință și religioasă a majorității” – ei bine, cuvântul „intoleranță” este folosit de dl președinte într-un sens impropriu, chiar abuziv. Ceea ce vrea să spună dl președinte aici este „abuz de toleranță”.

Așadar, ca să refrazăm, iată cum ar fi trebuit să sune declarația dlui președinte: „Inițiativa de redefinire a Constituției vine pe fundalul unor dezbateri intense care se poartă de cel puțin doisprezece ani în societatea românească, în contextul bătăliilor culturale care se desfășoară în Occident începând cu anii ’60 între ofensiva marxismului cultural și apărătorii instituțiilor occidentale fundamentate pe moralitatea iudeo-creștină. Ca răspuns în fața acestei ofensive, inițiativa trasează o linie imaginară în nisip între interesele legitime ale oricărei minorități și libertatea de conștiință și religioasă a majorității. În plus, inițiativa fixează în Constituția României definiția clară a căsătoriei ca uniune între un bărbat și o femeie, ca bază fundamentală pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a copiilor.”

Catalin Sturza
Klaus Iohannis

5 comentarii (+add yours?)

 1. Dorian C
  apr. 30, 2018 @ 12:36:57

  A republicat asta pe Christ4roNews.

 2. dininimapentrutine
  apr. 30, 2018 @ 13:37:41

  A republicat asta pe Ciprian Barsan.

 3. Maia
  apr. 30, 2018 @ 19:41:19

  Mai bine l’ar lua la întrebării serioase…
  ce se întîmplă cu Țara şi Poporul că din ce în ce tot mai rău…e de plîns nu de rîs…

 4. octavpelin
  mai 01, 2018 @ 02:24:14

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 5. Lili
  mai 01, 2018 @ 02:33:06

  Domnule Iohanis vi se pare ca Europa evolueaza?in ce directie vreti sa mergeti?nu accept si nu voi fi de acord cu casatoriile intre persoane de acelasi sex, recunoasterea lor,mai ales cu adoptia copiilor….va bateti in piept ” popor crestin „…..nu cititi biblia? ” Este o uraciune inaintea lui dumnezeu „……insasi natura ne invata ca nu pot fi impreuna 2 persoane de acelasi fel ….este contro natura…de ce vreti sa ne puneti caus la gura?de ce sustineti imoralitatea si lasati depravarea sa domine? Ce ne intereseaza pe noi ce face Europa? Santem popor suveran sau oi care merg cu turma dupa macelari? Nu va temeti de dumnezeu? Ati jurat cu mana pe biblie…..pe care biblie scrie exact contrariul de ce vreti sa adoptati si sa ne bagati pe gat……dumnezeu sa aiba mila de noi….. trezirea popor roman……

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: