Ministrul Apelor, Ioan Deneș: Ziua referendumului va fi „duminica luminii pentru România”. Florin Iordache: „În două săptămâni, Senatul va adopta legea de modificare a Constituției și, în 30 de zile de la acea dată, se va organiza referendumul…

Florin Iordache: „În două săptămâni, Senatul va adopta legea de modificare a Constituției și, în 30 de zile de la acea dată, se va organiza referendumul pentru modificarea Constituției”

Comitetul de Inițiativă Cetățenească „Coaliția pentru Familie” și Platforma ÎMPREUNĂ au organizat astăzi Conferința Internațională „Referendumul pentru Căsătorie din România: Perspective Naționale și Internaționale”.
Co-organizatori ai evenimentului au fost ADF International, La Manif Pour Tous, U Ime Obitelji (In the Name of the Family) și European Dignity Watch.
Demersul cetățenesc de revizuire a Constituției, pentru înlocuirea expresiei „între soți” cu „între un bărbat și o femeie” din definiția căsătoriei, a intrat deja în al treilea an.
Este un moment răscruce. „Contextul actual în plan european este unul vizibil nefavorabil vocilor conservatoare, iar în plan național, în pofida sprijinului asumat și declarat al unor membri și șefi de partide politice, lucrurile stagnează în continuare din varii motive și justificări, iar președintele țării și al tuturor românilor se declară împotriva referendumului, demersului și a celor 3 milioane de semnatari, invocând un motiv inexistent: discriminarea”, precizează organizatorii conferinței, într-un comunicat de presă.
La evenimentul de astăzi au participat și parlamentari, atât din partea PSD, dar și din partea PNL și USR.
Ministrul Apelor, PSD: Ziua referendumului va fi „duminica luminii pentru România”
PSD e optimist Deși inițiativa cetățenească stă în nelucrare la Parlament, senatorul PSD Ioan Deneș, ministrul Apelor, spune că „greul nu s-a terminat. Deși noi avem un timp previzibil în care deja putem anticipa că se va organiza acest referendum, știm foarte bine că, prin legislația în vigoare, trebuie ca 30% din totalul populației aflate pe listele electorale permenente să participe la acest referendum, acest lucru însemnând că peste 6 milioane de cetățeni români cu drept de vot trebuie să participe, să fie prezenți, în momentul în care se va vota. Duminica aceea eu o numesc «duminica luminii pentru România»”, a declarat la conferință Ioan Deneș.
„Și, dacă doresc prietenii, frații, colegii noștri europeni să preia, ca import, ceva din România, și cred că e momentul ca și noi să exportăm ceva pentru Europa, este această pronunțare care se face clar de către români, că valoarea și, dacă doriți, moralitatea pe care noi dorim să o avem în societatea românească,  trebuie reglementată și prin legislație. Pentru că nouă ne pasă ce se întâmplă cu societatea noastră mâine, ce se întâmplă cu societatea noastră poimâine, ce se întâmplă cu copiii noștri, cu nepoții noștri”, susține ministrul PSD.
Și-atunci, de ce a fost atât de important pentru PSD modificarea legii 3/2000, acesta fiind acum actualul motiv de tergiversare a „referendumului pentru familie”? „Pentru că, dacă nu ai acest vehicul, n-ai putea organiza referendumul solicitat de peste 3 milioane de români”, spune senatorul PSD.
SURSA – https://www.activenews.ro/stiri-social/Florin-Iordache-%E2%80%9EIn-doua-saptamani-Senatul-va-adopta-legea-de-modificare-a-Constitutiei-si-in-30-de-zile-de-la-acea-data-se-va-organiza-referendumul-pentru-modificarea-Constitutiei-150653

Florin Iordache, PSD: „Întâi referendumul, apoi putem discuta despre parteneriatul civil”

Reclame

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    mai 04, 2018 @ 02:03:40

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: