Rafael Shaffer, Prim Rabin: Căsnicia dintre un bărbat și o femeie este o formă de legătură care permite procrearea, dar trebuie să ținem minte că ea este singura formă de legătură care se bucură de consfințirea divină.

Redăm transcrierea integrală a cuvântului susținut de Rafael Shaffer, Prim Rabin al României, la Conferința „Referendumul pentru căsătorie în România: Perspective naționale și internaționale”, care a avut loc joi, 3 mai 2018, la Palatul Parlamentului din București.

Rafael Shaffer, Prim Rabin: Mulțumesc. Întâi de toate, vă transmit salutul domnului Președinte [al Federației Comunităților Evreiești din România], dr. Aurel Vainer. Regretă că nu a putut ajunge la această importantă întrunire. A activat mult pentru familia tradițională. De data aceasta, nu a putut veni. Doresc să continui ideea cu care a început dl. prof. dr. Daniel Bulai [de la Arhiepiscopia Romano-Catolică București]. Să pun accentul pe un aspect – cred că toți cei din sală vor fi de acord cu mine, dar care nu a fost suficient definit. Familia este un cadru de iubire între un bărbat și o femeie, un cadru care permite procrearea. Dar nu se pune suficient accent pe faptul că valoarea familiei tradiționale, familiei naturale, trece dincolo de procrearea însăși. Chiar dacă ar fi vorba de un bărbat și o femeie amândoi trecuți de vârsta de 80 de ani – e clar că nu vor mai avea copii – căsnicia dintre ei are o valoare. Căsnicia dintre un bărbat și o femeie este o formă de legătură care permite procrearea, dar valoarea ei prin iubire trece mult-mult dincolo de procreare. Și trebuie să ținem minte că ea este singura formă de legătură care se bucură de consfințirea divină. Avem aici întâi de toate datoria de a mulțumi politicului și juridicului, care sunt aproape de a-și încheia cu succes activitatea. Le doresc succes în a-și încununa activitatea…, dar acum povara rămâne a noastră, a liderilor religioși și a societății civile. Să ne adresăm oamenilor. Mi-e teamă de tăcerea oamenilor, mi-e teamă de faptul că mulți ar putea spune: «Ce rost are să vin?». E important să facem o mobilizare cât mai puternică pentru ca oamenii să vină și să spună ce gândesc. Aceasta este misiunea noastră și trebuie să ne-o luăm foarte-foarte în serios. Vă mulțumesc.

SURSA – STIRI PENTRU VIATA

Conferința Referendumul pentru Căsătorie în România: Perspective Naționale și Internaționale – Palatul Parlamentului

Reclame

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    mai 04, 2018 @ 02:03:03

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: