Titus Corlăţean – Ceea ce facem astăzi este un gest necesar pentru sănătatea pe termen lung a societăţii româneşti, pentru viitorul copiilor noştri, dar merge împotriva valului. De aici, o serie de opoziţii politice foarte dure, începând cu preşedintele României …

„Trebuie să fim conştienţi că ceea ce facem astăzi este un gest necesar pentru sănătatea pe termen lung a societăţii româneşti, pentru viitorul copiilor noştri, dar merge împotriva valului. De aici, o serie de opoziţii politice foarte dure, începând cu preşedintele României şi oamenii săi din Parlament, nu toţi din opoziţie. Sunt oameni pe care îi respect şi cu care am fost împreună cu toţii în aceeaşi cauză pentru a promova acest proiect. Nu mai spun de segmente văzute sau nevăzute, poziţia ale ambasadelor şi ambasadorilor care îşi permit fie să dea telefoane pe la partide din opoziţie, fie să ceară audienţe pe la partidele din coaliţia de guvernare să ne spună ce trebuie să facem, cum este bine să nu facem. Aceasta este realitatea în care trăim în clipa de faţă”, a subliniat Corlăţean. 

Avem dreptul să credem în ceva? Sau numai ceilalţi, o minoritate, au dreptul să creadă în lucrurile lor, numai ceilalţi au dreptul să impune unei majorităţi adoptarea unui nou set de valori între ghilimele? (…) Noi, care credem în Dumnezeu, ştim că este şi o miză spirituală”

El a apreciat că preşedintele Iohannis nu are dreptul constituţional să se împotrivească organizării referendumului.

Senatorul PSD Titus Corlăţean a declarat, joi, că demersurile referitoare la revizuirea Constituţiei în privinţa familiei reprezintă ”un gest necesar pentru sănătatea pe termen lung a societăţii româneşti”, dar care ”merge împotriva valului european”.

El a spus că acesta este un gest necesar care „merge împotriva valului”.

„Deci, miza pe care o avem este o miză foarte serioasă, este o miză democratică. A organiza un referendum la solicitarea a 3 milioane de cetăţeni este o miză pentru respectarea regulilor democratice şi constituţionale şi tu, preşedinte al României, şi toţi ceilalţi care ţin de domnia sa, nu ai dreptul constituţional să te împotriveşti organizării referendumului, care este un exerciţiu democratic solicitat de cele 3 milioane de cetăţeni. Şi 5 oameni dacă cer ceva trebuie să fii atent. (…) Este şi o miză mai profundă care ţine de libertăţile noastre. Avem dreptul să credem în ceva? Sau numai ceilalţi, o minoritate, au dreptul să creadă în lucrurile lor, numai ceilalţi au dreptul să impune unei majorităţi adoptarea unui nou set de valori între ghilimele? (…) Noi, care credem în Dumnezeu, ştim că este şi o miză spirituală”, a mai afirmat Titus Corlăţean.

AFLA MAI MULT  – DIACAF.com

Titus Corlăţean, la Conferinţa internaţională „Referendumul pentru căsătorie. Perspective naţionale şi internaţionale”, organizată de Coaliţia pentru Familie.

Full video Prodocens Media-

https://www.facebook.com/prodocensmedia/videos/1015304551969856/

 

Reclame

Un comentariu (+add yours?)

  1. octavpelin
    mai 04, 2018 @ 02:07:00

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: