Undeva pe 10 iunie se va putea organiza Referendumul pentru Familie! CCR a RESPINS sesizarea parlamentarilor PNL și USR.

ACTIVE NEWS: ACTUALIZARE 03.05/13:40 Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, a declarat joi că în jurul datei de 10 iunie ar putea fi organizat referendumul pentru familie.

„Cred că undeva pe un 10 iunie se va putea organiza referendumul pentru organizarea Constituției. Cred ca toate partidele politice responsabile și toți vor susține acest demers de modificare a Constituției. Este normal, suntem parte a Uniunii Europene, dar avem propriile traditii, suntem pentru modificarea Constitutiei, nu putem nega tradiția și eforturile celor 3 milioane de români”, a declarat Florin Iordache, prezent la un eveniment organiza de Coaliția pentru Familie, legat de Referendumul pentru Familie.
De asemenea, deputatul PSD a explicat cum a făcut calculul.
„Noi am spus că vom susține o inițiativă de modificare a Constituției, azi în final Curtea Constituțională a respins și așteptăm ca președintele să promulge legea referendumului și în aceste condiții Senatul să adopte forma adoptată de Camera și în ultima duminică din cele 30 de zile se va organiza referendum”, a mai afirmat Florin Iordache.

ACTUALIZARE 03.05/11:30 CCR a respins obiecția de neconstituționalitate privind modificarea legii Referendumului, informează ActiveNews.

Știrea inițială

Judecătorii Curții Constituționale a României vor discuta, joi, obiecția de neconstituționalitate privind modificarea legii Referendumului. Legea a ajuns pe masa CCR după ce 28 de senatori aparținând USR și PNL au sesizat Curtea. Din cei 28, șapte parlamentari PNL și-au retras semnăturile, după cum anunța ActiveNews zilele trecute.
Este pentru doua oară când judecătorii CCR dezbat această lege.
Fără adoptarea acestui act normativ, Referendumul pentru Familie nu poate fi organizat de către Parlament.
Demersul Președintelui a venit într-un moment în care sute de persoane s-au raliat unui mesaj semnat de 13 personalități care fac apel șeful statului să nu se mai opună Referendumului pentru Familie.
Pe 4 aprilie, plenul Camerei Deputaților a adoptat, cu 195 de voturi „pentru”, 71 de voturi „împotrivă” și 6 abțineri, proiectul legii referendumului, președintele fiind scos din procedura organizării referendumului.
Președintele Klaus Iohannis, care a tot pus bețe-n roate organizarii Referendumului pentru Familie,anunțase pe 18 aprilie, că va sesiza Curtea Constituțională, având ”oarece nemulțumiri”, în contextul în care Parlamentul a aprobat legea referendumului în varianta inițială, fără să țină cont de temele din cererea de reexaminare formulată de șeful statului.
SURSA – https://www.activenews.ro/stiri/CCR-a-RESPINS-sesizarea-parlamentarilor-PNL-si-USR-privind-Legea-referendumului-

5 comentarii (+add yours?)

 1. Dorian C
  mai 03, 2018 @ 09:48:03

  A republicat asta pe Trezire si Restaurare.

 2. nanaarpy78
  mai 03, 2018 @ 10:02:30

  Nu i sigur presedintele anticrestin al Romaniei nu va promulga acest referendum. Lucrurile s clare, sunt jocuri politice la mijloc, soarta Romaniei s a hotarat. Ne am vandut asa ca azi maine homosexualii vor oficia casatorii la biserica!!!!

 3. Trackback: Viorel Iuga: Cu ajutorul Tatălui ceresc s-a mai făcut un pas înspre referendum. ULTIMA ORĂ – Verde pentru referendum | agnus dei - english + romanian blog
 4. octavpelin
  mai 04, 2018 @ 02:07:27

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 5. Petru Ion
  mai 07, 2018 @ 03:22:04

  RASPUNSUL unui creştin la îndemnul preşedintelui Johanis:
  …ce inseamna ambele parti , domnule Iohanis? De cand ne stim.. deci din EDEN au fost barbat si femeie… ! Asa a lasat Dumnezeu ! Ce inseamna TOLERANTA.. termenul se foloseste in CONSTRUCTII de masini… Aţi spus ca singura dv CARTE este BIBLIA! Cand ati citit-o ultima oara? Cuvântul TOLERANTA nu exista in BIBLIE! Cu atât mai grav e ceeace ce cereţi dv.. să tolerăm PĂCATUL! Exista cuvantul îngăduinţă … îngăduinţa creştină ne îndeamnă să iertăm şi să acceptăm că înt-o zi PĂCĂTOŞII se vor întoarce la Dumnezeu ! Dar să ajungem să facem corp comun cu păcătoşi care prin comportarea lor dezonoreză pe Dumnezeu? Avem libertatea din partea lui Dumnezeu să nu vă ascultăm îndemnul! Domnul Isus spune: Daţi CEZARULUI ce este al CEZARULUI şi lui Dumnezeu ce este a lui DUMNEZEU …Creştinii adevăraţi respectă întâi pe Dumnezeu şi apoi pe CEZARUL !

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: