Viorel Iuga – Mutarea ambasadei României la Ierusalim: Ea trebuie decisă de cei îndrituiţi, cu pace, cu înţelegere, căutând binele ţării şi cu respectarea legilor în vigoare.

Am fost întrebat dacă ar trebui să ne exprimăm pe subiectul controversat al mutării capitalei Israelului la Ierusalim. În înţelegerea mea, subiectul nu ne priveşte şi decizia nu depinde de noi. În baza legilor internaţionale şi a Constituţiei unei ţări este dreptul exclusiv al fiecărui stat din lume să îşi aşeze capitala oriunde doreşte pe teritoriul lui. Celelalte state pot oferi sfaturi, sugestii, consiliere, dar decizia finală aparţine exclusiv Israelului. Mutarea ambasadei României la Ierusalim este un subiect similar. Ea trebuie decisă de cei îndrituiţi, cu pace, cu înţelegere, căutând binele ţării şi cu respectarea legilor în vigoare. Noi, creştinii, suntem obligaţi de Sfintele Scripturi să recunoaştem că Ierusalimul a fost capitala Israelului prin decizie divină şi pentru foarte mult timp.

Este obligatoriu ca Ierusalimul să fie, din nou, capitala Israelului? Răspunsurile vor veni în funcţie de înţelegerea şi poziţionarea teologică a fiecăruia. Nu ştiu dacă mutarea capitalei la Ierusalim va face vreo diferenţă în viaţa lor religioasă, dar sigur nu va influenţa negativ desfăşurarea planului divin. Dacă Dumnezeu doreşte aceasta, aşa va fi. El va da evreilor, la momentul potrivit, şi dorinţa şi curajul şi capacitatea necesară. De altă parte ştiu sigur că Domnul le cere tuturor evreilor să se pocăiască, să creadă în Domnul Isus Cristos ca Salvatorul trimis de Tatăl, să accepte Noul Testament ca o carte divină, să intre în Biserică pe Uşă, să trăiască cum trebuie în Trupul lui Cristos şi să se pregătească temeinic şi în mod continuu pentru revenirea Domnului Isus şi pentru Noul Ierusalim.

Deci, indiferent ce vor face evreii, românii, americanii, germanii, francezii, ruşii sau oricare alt stat, Dumnezeu rămâne în control şi atât deciziile evreilor cât şi ale celorlalte naţiuni vor contribui la împlinirea planului Său. Să ne poziţionăm de partea Lui şi ne vom asigura binecuvântarea pentru viitor şi gloria pentru veşnicie.

5 comentarii (+add yours?)

 1. Daniel
  mai 03, 2018 @ 14:44:36

  Asta cu respectarea legilor in vigoare am mai auzito de la Ben Oni Ardelean.Mda…. am intales legatura.Sa intaleg ca si in cazul bodnariu trebuiau respectate legile in viguare?Sau are doua unitati de masura?

  • rodi
   mai 03, 2018 @ 14:55:55

   tinem minte bine ca la inceput a trebuit a munca grea de lamurire si s-au spus aceste cuvinte si atunci. Dar Dumnezeu a dezvaluit adevarul si liderii au sarit in ajutorul familiei….

 2. Trackback: Viorel Iuga – Mutarea ambasadei României la Ierusalim: Ea trebuie decisă de cei îndrituiţi, cu pace… – ARMONIA MAGAZINE – USA
 3. octavpelin
  mai 04, 2018 @ 01:40:46

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

 4. Trackback: Între smochin și potir | Vestea Bună
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: